PSV verliest eerste punten tegen gedreven ADO

Een uitstekend en zeer gedreven ADO Den Haag heeft PSV de eerste punten van het seizoen ontfutseld. De Brabanders kwamen nog goed weg met een 2-2 gelijkspel.

PSV-coach Fred Rutten werd geconfronteerd met ziekte bij Orlando Engelaar en Ola Toivonen. Met Ibrahim Afellay en Otman Bakkal had de oefenmeester echter uitstekende alternatieven achter de hand. John van den Brom, coach van ADO Den Haag, had geen wijzigingen in zijn basisopstelling aangebracht.

Na acht minuten kwamen de bezoekers wat gelukkig op voorsprong. Het schot van Afellay was weliswaar hard, maar Gino Coutinho had meer kans gehad als het niet van richting was veranderd door Timothy Derijck. De achterstand zorgde ervoor dat de thuisploeg meer naar voren ging spelen.

Onder impuls van Wesley Verhoek zocht ADO de aanval en creëerde diverse kansen, daarbij gesterkt door het aarzelende optreden van PSV-goalie Andreas Isaksson. Dmitri Boelykin kopte net naast, Verhoek was gevaarlijk uit een vrije trap. Buitenspeler Verhoek strooide met goede passes die niet op waarde werden geschat door zijn teamgenoten.

PSV kwam er mondjesmaat uit en had via Jeremain Lens de beste kans om de voorsprong te vergroten. Na de hervatting veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef Verhoek een plaag voor de Brabantse defensie. Zo schoot hij uit een lastige hoek op de buitenkant van de paal. In de 56ste minuut zette hij de bal voor, Jens Toornstra legde terug en Derijck kon de verdiende gelijkmaker binnen tikken.

De ploeg van Rutten kwam na de 1-1 iets terug in de wedstrijd maar gevaar stichten was er niet bij voor PSV. Vlak voordat het Haags Kwartiertje zou beginnen kwam de club vanuit het niets toch weer op voorsprong. Een vrije trap van Balázs Dzsudzsák vond het hoofd van Francisco Rodríguez die raak kopte.

ADO gaf niet op en bleef PSV over het hele veld opjagen. Negen minuten voor tijd kreeg de ploeg van Van den Brom daarvoor de beloning. Boelykin speelde Frantisek Kubik op het randje van buitenspel aan, de Slowaakse buitenspeler nam veel tijd om Isaksson te passeren, maar deed dit uiteindelijk toch met overtuiging: 2-2.

In de laatste minuten was ADO de partij die spel bleef bepalen. Grote kansen kreeg de ploeg niet meer maar zij mocht zich uiteindelijk beklagen dat het niet meer dan een 2-2 gelijkspel