Sunderland komt knap terug tegen Southampton

Sunderland heeft opnieuw een belangrijk punt gepakt in de strijd tegen degradatie en dat terwijl het in het thuisduel met Southampton na ruim een half uur nog tegen een 2-0 achterstand aankeek. Het werd uiteindelijk 2-2.

Vorige week won Sunderland met liefst 4-1 op bezoek bij Fulham, waardoor het de laatste plaats in de Premier League verliet. Thuis tegen Southampton hoopte manager Gus Poyet opnieuw op een goed resultaat, maar zijn ploeg begon dramatisch aan de wedstrijd.

In de vierde minuut schoot Jay Rodriguez van afstand binnen en ruim een kwartier later was ook Rickie Lambert dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging rakelings naast. In de 31ste minuut werd het alsnog 0-2 uit een corner, die knap werd binnengeschoten door Dejan Lovren. Een minuut later zorgde Fabio Borini op aangeven van Adam Johnson voor de aansluitingstreffer.

Ook na rust veel spektakel in het Stadium of Light, waar Rodriguez verzuimde de voorsprong weer uit te breiden en Borini een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. In de 71ste minuut kwam Sunderland eigenlijk vanuit het niets op gelijke hoogte. Johnson, vorige week nog drie keer trefzeker, schoot met zijn mindere rechterbeen hard binnen.

Beide ploegen kregen daarna nog kansen op de overwinning, maar het bleef uiteindelijk bij 2-2. Sunderland heeft daardoor nu achttien punten uit 22 duels, waarmee het achttiende staat. Hekkensluiter Crystal Palace heeft echter maar één punt minder. Southampton - waar Jos Hooiveld de hele wedstrijd op de bank bleef - heeft 31 punten en bezet de negende plaats.