Sunderland-fans razend om kleuren van aartsrivaal Newcastle in hun stadion

Reacties

Dit weekend staat de derde ronde van de FA Cup op het programma, en zonder twijfel is de ontmoeting tussen Sunderland en Newcastle United de meest beladen confrontatie. De supporters van Sunderland zijn daags voor de wedstrijd buitengewoon kwaad op hun club, nu een deel van het stadion is uitgedost in het zwart-wit van de zo gehate buren.

Sunderland-fans razend om kleuren van aartsrivaal Newcastle in hun stadion
© Pro Shots
Sunderland
Sunderland
0 - 3
Newcastle United
Newcastle United
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het is zaterdag namelijk de eerste Tyne-Wear Derby in bijna acht jaar. In 2016 degradeerde Newcastle, een jaar later vloog Sunderland eruit en promoveerde Newcastle weer. The Black Cats zijn sindsdien niet meer teruggekeerd op het hoogste niveau. Toen dit affiche dus uit de koker rolde, was de belangstelling vanuit beide kampen enorm. Een grote groep Newcastle-supporters verzekerde zich van een plek door een bar in het Stadium of Light van Sunderland af te huren.

Dat mag wat kosten: een plek in de bar kost ruim zeshonderd euro. Om de bezoekers uit Newcastle tegemoet te komen, werd de bar ook nogal onder handen genomen. Er hangt een vlag van Newcastle, de voor Sunderland typische aanmoedigingskreet 'Haway' is doorgestreept en vervangen door 'Howay', zoals in Newcastle geroepen wordt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De supporters van Sunderland waren des duivels toen ze dat zagen en riepen massaal om het vertrek van Kyril Louis-Dreyfus, de grootaandeelhouder van Sunderland. De club heeft inmiddels excuses aangeboden voor deze 'grove vergissing' en maakte de belofte dat de bar per ommegaande in zijn oude staat wordt hersteld.

Voor Newcastle-speler Sean Longstaff is de derby speciaal, als kind van The Magpies weet hij als geen ander wat er op het spel staat. VI PRO portretteerde hem recent:

Bekijk hier al onze video's
Meer Sunderland
Meer over Sunderland
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.