Succesvolle rentree Ramos, Heerenveen verslaat Lierse

Roda JC Kerkrade heeft het oefenduel met Club Brugge verrassend gewonnen, maar zag ook Guy Ramos (foto) terugkeren van een slepende blessure. Ook SC Heerenveen, NAC Breda en FC Groningen kwamen in actie. Heerenveen won van Lierse SK, terwijl NAC FC Groningen klopte.

Roda JC Kerkrade - Club Brugge 2-1
Guus Hupperts heeft Roda JC Kerkrade de volle winst bezorgd tegen Club Brugge. De buitenspeler van de Limburgers maakte acht minuten voor tijd de 1-1 op aangeven van Marc Höcher, terwijl Hupperts ver in de blessuretijd de winnende treffer aantekende: 2-1.

Ondanks de knappe overwinning onder leiding van de nieuwe trainer Jon Dahl Tomasson kwam het beste nieuws vanuit Spanje misschien wel na ruim tien minuten in de tweede helft. In Marbella maakte Guy Ramos na 56 minuten zijn rentree bij Roda JC.

De Kaapverdische verdediger is hersteld van een slepende achillespeesblessure, die hij in de voorbereiding opliep. Ramos kwam afgelopen zomer over van RKC Waalwijk, maar wacht nog altijd op zijn officiële (competitie)debuut in Kerkrade.

SC Heerenveen - Lierse SK 3-2
Alfred Finnbogason heeft SC Heerenveen aan de overwinning op Lierse SK geholpen. De IJslander tekende tien minuten voor tijd vanaf elf meter voor de winnende treffer in het stadion van  stadion van FC Ferreiras.

Halverwege stond het in het Portugese Albufeira nog 1-1. Hakim Ziyech zette Heerenveen na vijftien minuten op voorsprong met een afstandsschot, terwijl Tony Watt voor de rust de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Diezelfde Watt zorgde namens de ploeg van trainer Stanley Menzo, die een basisplaats inruimde voor de Nederlander Arjan Swinkels, in de tweede helft voor de 1-2. A-junior en debutant Daley Sinkgraven kopte even later de 2-2 binnen.

NAC Breda - FC Groningen 1-0
FC Groningen heeft het vriendschappelijke duel met NAC Breda in het Spaanse El Saler nipt verloren. Namens de Brabanders was Jeffrey Sarpong na zeventig minuten verantwoordelijk voor de enige treffer: 1-0.