Succescoach De Jong: 'Ik ga nog hele nacht door, zeker'

In een eerste reactie na het binnenhalen van de titel in de Jupiler League kon SC Cambuur-trainer Henk de Jong zijn blijdschap niet verbergen. Yuri Rose beleefde een onvergetelijke laatste wedstrijd van zijn loopbaan.

Succescoach De Jong: 'Ik ga nog hele nacht door, zeker'

'Fantastisch, ik heb gewoon last van mijn hart van de spanning', jubelde hij voor de camera van Eredivisie Live. 'Ik ga de hele nacht door, daar kun je op rekenen. Fantastisch voor de club. Geweldig', ging De Jong verder. 'En geloof mij, wij komen eraan', waarschuwde hij de Eredivisieploegen alvast.

'Ik dacht in eerste instantie nog dat ik mijn leesbril op had', grapte De Jong over het begin van zijn ploeg. 'We speelden alles naar de verkeerde kleur. Op een gegeven moment dacht ik ook: Laat maar gaan. Dit was echt zo'n kampioenswedstrijd. Na een tijdje voelde ik dat het goed zou komen, toen zijn we lekker gaan aanvallen.'

AfscheidOok Rose, die na vanavond een punt achter zijn loopbaan zet, was verguld met de ontknoping. 'Een droomscenario. Hoe mooi kan je stoppen? Er was maar een kleine kans, maar dankzij Go Ahead Eagles hebben we het gehaald. Ongelofelijk, een tijdje geleden had ik de titel al uit mijn hoofd gezet.'

Cambuur pakte de titel omdat het zelf met 2-0 won bij Excelsior én omdat FC Volendam, dat voor vanavond twee punten voorsprong had, bij Go Ahead Eagles met 3-1 onderuit ging.

De Jong had de laatste acht duels Cambuur onder zijn leiding. Hij was de opvolger van Alfons Arts. Onder de voorheen gelauwerde amateurtrainer werden bij een heuse eindsprint de laatste zeven duels in een overwinning omgezet. Dat leidde uiteindelijk tot het tweede kampioenschap uit de clubgeschiedenis.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's