Subotic: 'Spelers van Ajax laten zich niet snel intimideren'

Borussia Dortmund toont ontzag voor Ajax, in de aanloop naar de Champions League-ontmoeting in Amsterdam van woensdagavond. Neven Subotic en Mario Götze zijn bepaald niet zeker van een goed resultaat.

Subotic: 'Spelers van Ajax laten zich niet snel intimideren'

Verdediger Neven Subotic (met rugnummer 4 op de foto) bewondert Ajax. 'Al voor de ontmoeting in Dortmund had ik respect voor die club. Ajax-spelers laten zich niet makkelijk intimideren.'

Dortmund heeft in De Amsterdam Arena genoeg aan een punt om zich bij de laatste zestien in het kampioenenbal te voegen. 'Het is niet veilig om voor 0-0 te gaan, maar het is moeilijk te voorspellen.'

Ook de twintigjarige aanvaller Götze (uiterst rechts op de foto), vorige week woensdag ook nog actief in de Arena tijdens Nederland-Duitsland, is lang niet zeker van een goed resultaat. 'Thuis wonnen we maar met 1-0. In Amsterdam wordt het alleen maar moeilijker.' De Pool Robert Lewandowski maakte in Dortmund drie minuten voor het eindsignaal de enige treffer.

Borussia Dortmund is de ietwat verrassende koploper van Groep D in de Champions League, met acht punten uit vier wedstrijden. Real Madrid staat tweede met zeven punten. Ajax heeft er tot nog toe vier verzameld en ligt met de derde plaats op Europa League-koers. Manchester City heeft twee punten. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's