'Suarezloos' Liverpool duwt Newcastle naar rode streep

Ook zonder clubtopscorer Luis Suarez kan Liverpool winnen. Met weinig moeite pakte het drie punten op bezoek bij Newcastle United. Daniel Sturridge was bij drie goals betrokken: 0-6. De degradatiezorgen voor The Magpies nemen toe.

Noemde je Liverpool de afgelopen dagen, dan ging het bijna onvermijdelijk over Luis Suarez. Heel de wereld had een mening over de recidivist, die zondag Branislav Ivanovic van Chelsea in zijn arm beet. Zaterdag tegen Newcastle zat hij zijn eerste van tien wedstrijden schorsing uit, al was daar aan het spel van Liverpool weinig van te merken.

Al na drie minuten kwam het namelijk op voorsprong. Agger (foto midden) kopte een bal over doelman Robert Elliot heen, die de geblesseerde Tim Krul verving. Het eerste teken dat Liverpool een eenvoudige middag zou krijgen was zodoende een feit. Jordan Henderson verdubbelde na zeventien minuten de score. Een vloeiende een-twee tussen Philippe Coutinho en Sturridge (links op foto met Henderson) kwam via laatstgenoemde bij Henderson terecht, die een leeg doel voor zich had. Na rust was het de beurt aan Sturridge.

In de 54ste minuut scoorde hij na goed voorbereidend werk van Coutinho, die de bal aan de linkerkant had ontfutseld van Hatem Ben Arfa. Zes minuten later schonk Henderson hem de bal, waarna de aanvaller weer trefzeker was. Toen eenmaal Vurnon Anita in het veld stond, brachten Fabio Borini en weer Henderson de eindstand op 0-6. Mathieu Debuchy (Newcastle) ontving een kwartier voor tijd ook nog zijn tweede gele kaart.

Door de zege verstevigt Liverpool de zevende plaats, waarmee het aan het einde van de rit Europa League speelt. Stadgenoot Everton heeft op plaats zes vijf punten voorsprong (59). Newcastle staat nog maar vijf punten boven de degradatiestreep.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.