Suarez zorgt opnieuw voor controverse bij Barcelona

Reacties

Rondom Luis Suarez is het zelden rustig. De Uruguayaanse aanvaller van Barcelona stond zaterdag in het duel met Valencia (1-1) weer in het middelpunt van de aandacht vanwege een incident met Aymen Abdennour. Bovendien maakte Suarez een doelpunt waar de geur van buitenspel aan hing.

Suarez zorgt opnieuw voor controverse bij Barcelona

Suarez ging tot woede van Valencia op de voet van Abdennour staan. De mandekker wakkerde vervolgens het vuurtje verder aan door op Instagram een foto van een wond op zijn been te tonen, met het bijschrift '#suarez'.

#suarez

Een foto die is geplaatst door Aymen Abdennour (@aymenabdennour) op

'Ik heb hem inderdaad geraakt, maar dat was niet de bedoeling', luidde het verweer van Suarez. 'Een paar weken terug gebeurde mij hetzelfde, ook toen was dat per ongeluk. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal op het veld. Ik heb inmiddels mijn excuses aangeboden aan Abdennour.' Sergio Busquets was het eens met zijn ploeggenoot. 'Suarez deed dit niet expres.'

De ex-speler van Ajax liet zich ook van zijn goede kant zien door Barcelona op voorsprong te zetten. Suarez staat inmiddels al op dertien treffers, al had zijn goal tegen Valencia vanwege buitenspel misschien niet mogen tellen. Trainer Luis Enrique kon daar geen oordeel over vellen. 'Ik ben MacGyver niet', doelde hij op de hitserie uit de jaren tachtig en negentig. 'Ik heb genoeg te doen tijdens een wedstrijd en kan niet elke arbitrale beslissing gaan beoordelen.'

Vanwege de remise van Barcelona is nummer twee Atlético Madrid op de ranglijst genaderd tot op twee punten. Rivaal Real Madrid verkleinde de kloof tot vier punten en doet weer helemaal mee in de Spaanse titelrace.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.