Suarez schiet clubrecord Fowler aan flarden

Reacties

Luis Suarez heeft zondag in het duel van Liverpool met Tottenham Hotspur een clubrecord van Robbie Fowler uit de boeken geschoten. In de eerste helft maakte de Uruguayaan zijn 29ste competitiedoelpunt van dit seizoen; nooit eerder scoorde een speler van The Reds in één Premier League-jaargang zo vaak.

Suarez schiet clubrecord Fowler aan flarden

Fowler was tot nu toe de recordhouder, met 28 doelpunten in het seizoen 1995/96. De oud-spits had voor dat aantal 38 wedstrijden nodig, terwijl Suarez deze jaargang elf duels minder in de benen heeft.  De dribbelaar speelde dit seizoen zijn eerste competitiewedstrijd pas op 29 september, omdat hij daarvoor nog een schorsing uitzat als straf voor het bijten van Chelsea-back Branislav Ivanovic.

Suarez maakt tevens kans nog meer records voor zich op te eisen. Sinds de oprichting van de Premier League, in de zomer van 1992, waren er twee spelers die 34 keer trefzeker waren: Andy Cole in het seizoen 1993/94 (namens Newcastle United) en Alan Shearer in de jaargang 1994/95 (Blackburn Rovers). Suarez is met 29 doelpunten hard op weg dit record te breken. Hij heeft nog zes wedstrijden om zijn productie op te voeren.

Anfield
Opvallend is dat El Pistolero vooral in thuisduels op dreef is. In competitieverband scoorde hij op Anfield zeventien keer. Op bezoek bij andere Premier League-teams maakte hij twaalf doelpunten. Naast de 29 goals gaf de Uruguayaan dit seizoen bovendien al twaalf keer een assist op een medespeler, meer dan welke andere speler ook in Engeland.

Uit deze cijfers blijkt dat Suarez bij bijna de helft van alle Liverpool-doelpunten in de Premier League betrokken is. Het team van manager Brendan Rodgers maakte dit seizoen 88 treffers, waarmee het de meest productieve ploeg in de Engelse competitie is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.