Suarez maakt rentree in clash, Rooney in het centrum

Reacties

Hoewel bondscoach Oscar Tabárez er van tevoren niet al te veel over wilde zeggen, gaat Luis Suarez donderdagavond in São Paulo wel degelijk zijn rentree maken. De topscorer van het afgelopen Premier League-seizoen is opgenomen in de basiself van Uruguay, dat Engeland treft.

Suarez maakt rentree in clash, Rooney in het centrum

Suarez bleef tegen Costa Rica vanwege de naweeën van zijn knieblessure nog negentig minuten aan de kant. Hij zag lijdzaam toe hoe Costa Rica voor een enorme stunt zorgde door met 3-1 te winnen. Daarom is vanavond de hoop van het Uruguayaanse volk vooral op de Liverpool-aanvaller gericht, met Edinson Cavani als kompaan in de voorhoede. Diego Forlán maakt plaats voor Suarez.

Bij Engeland loopt Suarez de nodige ploeggenoten tegen het lijf. Onder anderen Steven Gerrard, zijn aanvalspartner bij Liverpool Daniel Sturridge en vleugelflitser Raheem Sterling.

Ook de Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft een en ander aangepast naar aanleiding van de nederlaag tegen Italië (2-1). Waar Wayne Rooney toen nog vanaf de linkerflank kwam, lijkt die rol nu toebedeeld aan Danny Welbeck. De geblokte Engelsman zal kort achter Sturridge gaan acteren.

De opstellingen:

Uruguay: Muslera; Caceres, Gimenez, Godin, Pereira, Gonzalez, Rios, Lodeiro, Rodriguez, Cavani, Suarez.

Engeland: Hart; Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; Henderson, Gerrard; Sterling, Rooney, Welbeck; Sturridge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.