Hodgson: 'Rooney sprintte het meest volgens statistieken'

Reacties

Na de nederlaag van Engeland tegen de Italianen moest Wayne Rooney het in de media ontgelden. Onterecht, stelde bondscoach Roy Hodgson tijdens een persconferentie in São Paulo.

Hodgson: 'Rooney sprintte het meest volgens statistieken'

'Ik was tevreden met de prestatie van Rooney tegen Italië. Na de wedstrijd was ik geïnteresseerd in de statistieken, daaruit bleek dat Rooney (foto) het meest heeft gelopen van iedereen. Hij trok ook de meeste sprints. Rooney heeft veel interlands gespeeld en in de kwalificatie is hij belangrijk geweest. Zijn schouders zijn sterk genoeg.'

Donderdag neemt Engeland het op tegen Uruguay. Luis Suarez miste de eerste wedstrijd, maar is naar eigen zeggen fit genoeg om te spelen.

Steven Gerrard had lovende woorden over voor zijn ploeggenoot van Liverpool: 'Suarez is een genie, dat heb ik al vaker gezegd. Hij zal een boost geven aan de medespelers en de supporters. We respecteren hem als speler en als individu.' Beide teams hebben een zege nodig. 'Er staat veel op het spel, we moeten minimaal hetzelfde niveau halen als tegen Italië.'

Hodgson verwacht een sterk Uruguay. 'Ze hebben klassespelers in de voorhoede met Suarez, Cavani en Forlán. De eerste wedstrijd is niet gelopen zoals ze hadden gewild, maar het is een sterk team.' Oscar Tabárez, bondscoach van Uruguay, wilde nog niet zeggen of Suarez gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.