Suarez evenaart Rush, Rodgers vol lof over Sterling

Reacties

Door de 2-3 zege bij Norwich City ligt Liverpool nog volledig op koers voor de eerste landstitel sinds 1990. Luis Suarez en manager Brendan Rodgers kijken al vooruit naar de kraker van zondag: dan komt rivaal Chelsea op bezoek.

Suarez evenaart Rush, Rodgers vol lof over Sterling

Suarez nam afgelopen zondag een van de drie Liverpool-goals voor zijn rekening. Daarmee is hij de eerste Liverpool-spelers sinds Ian Rush in 1987 die de grens van dertig competitiegoals doorbreekt. Drie jaar eerder had Rush er 32 achter zijn naam staan aan het einde van het seizoen.

Van de 96 Liverpool-doelpunten van dit Premier League-seizoen kwamen er dertig op naam van Suarez, die daarmee pas de zevende speler is sinds 1992 die deze grens doorbreekt. Andy Cole, Alan Shearer (drie keer), Kevin Phillips, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo en Robin van Persie gingen hem voor. Cole en Shearer zijn met 34 treffers de spelers die de meeste doelpunten in één seizoen maakten. Zodoende heeft de voormalige Ajacied behalve de titel ook nog diverse records om voor te spelen.

'Maar daar ben ik niet mee bezig', aldus de Uruguayaan. 'Mij doel is om de ploeg iedere keer te helpen. We staan bovenaan, genieten daarvan, maar we moeten dit vasthouden. We moeten nu kalm blijven en toeleven naar het duel met Chelsea.'

Manager Brendan Rodgers spreekt woorden van gelijke strekking. 'Het wordt een briljante wedstrijd op Anfield zondag. De supporters zullen er klaar voor zijn en wij ook. We kijken ernaar uit', aldus de Noord-Ier, die bij een zege Chelsea op een onoverbrugbare achterstand zet.

Sterling
Tot slot had Rodgers nog lovende woorden over voor Raheem Sterling, die de overige twee Liverpool-treffers zondag liet aantekenen. 'Hij is overduidelijk de beste jonge speler in het Europese voetbal momenteel. Hij is pas negentien jaar oud, maar als hij nu niet wordt uitgeroepen tot Talent van het Jaar, dan zou dat krankzinnig zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.