VI Live: kijk terug op een memorabele voetbaldag

Hierbij is de VI Live voor zondag ten einde.

22.50 uur: EINDSTAND BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO 2-1
Barcelona kreeg in de slotfase nog bijna de gelijkmaker om de oren, maar ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Lionel Messi kroonde zich met een rake vrije trap tot matchwinner.

22.32 uur: GOAL BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO 2-1
De goal van Pedro blijkt effect te sorteren. Drie minuten later schiet Lionel Messi raak uit een vrije trap. Doelman Gorka Iraizoz laat zich verrassen door de knal van Messi langs de muur.

22.29 uur: GOAL BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO 1-1
Pedro geeft Barcelona weer hoop op een goede afloop. Hij maakt van dichtbij gelijk.

22.07 uur: GOAL BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO 0-1
De vierde nederlaag op rij voor Barcelona tekent zich af. Aritz Adúriz zet Athletic de Bilbao in Camp Nou op een 1-0 voorsprong met een bekeken schuiver.

21.47 uur: RUSTSTAND BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO 0-0
Dat er na 45 minuten nog niet is gescoord mag een klein wonder heten. Vooral Barcelona was enkele keren dicht bij een doelpunt, al was ook Athletic de Bilbao gevaarlijk.

21.00 uur: AFTRAP BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO
Barcelona en Athletic de Bilbao trappen af in Camp Nou. Barça moet winnen om in de titelrace te blijven, Athletic heeft een zege nodig om de vierde plaats stevig in handen te houden.
Opstelling Barcelona: Pinto; Dani Alves, Bartra, Mascherano, Adriano; Xavi, Song, Iniesta; Sánchez, Messi, Pedro.

20.52 uur: BENFICA - OLHANENSE 2-0
Benfica heeft zich voor de 33ste keer tot kampioen van Portugal gekroond door thuis met 2-0 van Olhanense te winnen. Lima scoorde in de 58ste en de 60ste minuut en groeide daarmee uit tot de held van het Estadio da Luz, waar collega-spits Oscar Cardozo de titel aan de in januari overleden clubicoon Eusébio opdroeg.

20.14 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - AJAX 5-1
PEC Zwolle schrijft historie door Ajax in De Kuip met liefst 5-1 te verslaan. De eerste KNVB-beker in de clubhistorie is daardoor een feit. En de score had nog veel groter kunnen uitvallen.

20.10 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
PEC Zwolle blijft doorgaan met het missen van kansen. Nu faalt Giovanni Gravenbeek oog in oog met Kenneth Vermeer, die zich door het zwakke optreden van Ajax nu niet bepaald heeft kunnen onderscheiden onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal.

19.43 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Ajax staat op instorten, maar PEC Zwolle laat na de Amsterdammers nog verder te vernederen. Eerder kopte Ryan Thomas naast in kansrijke positie, nu verzuimen Guyon Fernandez en Mateusz Klich een uitbraak goed uit te spelen.

19.34 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 5-1
PEC Zwolle bouwt de voorsprong verder uit. Bram van Polen schiet bij een corner de 5-1 binnen. Wie had dit kunnen denken?

19.21 uur: EINDSTAND VFB STUTTGART – SCHALKE 04 3-1
Huub Stevens boekt tegen zijn oude club een cruciale overwinning. De trainer wint met VfB Stuttgart van Schalke 04 en zet daarmee een grote stap richting handhaving.

19.12 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - AJAX 4-1
Na een even bizarre als vermakelijke eerste helft stevent PEC Zwolle af op de eerste KNVB-beker in de clubhistorie. Dankzij twee treffers van zowel Ryan Thomas als Guyon Fernandez leidt het halverwege met 4-1.

19.02 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Ajax wordt ook een keer gevaarlijk. Bojan Krkic knalt de bal tegen de lat.

19.01 uur: EINDSTAND EVERTON MANCHESTER UNITED 2-0
David Moyes lijdt bij zijn terugkeer op Goodison Park een pijnlijke nederlaag met Manchester United. Everton mag door de zege nog hopen op de voorronden van de Champions League. Arsenal staat vierde met maar één punt meer.

18.59 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 4-1
Ajax kan de derde hoofdprijs van het seizoen nu toch echt vergeten. Guyon Fernandez troeft Niklas Moisander af in een rechtstreeks gevecht en kopt de bal in de verre hoek.

18.55 uur: GOAL VFB STUTTGART – SCHALKE 04 3-1
Een beetje hoop voor Schalke 04. Na een goede actie van Leon Goretzka schiet Adam Szalai raak.

18.46 uur: GOAL VFB STUTTGART – SCHALKE 04 3-0
Gotuku Sakai maakt een mooie actie langs de lijn en geeft de bal af op Martin Harnik, voor wie het een koud kunstje is het derde doelpunt van VfB Stuttgart te maken.

18.46 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 3-1
Wat is er met Ajax aan de hand? PEC Zwolle is ontketend sinds de hervatting van de finale en maakt via Guyon Fernandez 3-1. Fernandez scoorde in februari ook al tegen Ajax. Toen maakte hij de 1-1.

18.42 uur: GOAL VFB STUTTGART - SCHALKE 04 2-0
Cacau kopt VfB Stuttgart op een 2-0 voorsprong. Zeer goed nieuws voor Huub Stevens.

18.36 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 2-1
PEC Zwolle staat na twaalf minuten op voorsprong! Maikel van der Werff raakt met zijn vrije trap de paal, Ryan Thomas maakt uit de rebound zijn tweede van de avond.

LANDGENOTEN: Jeremain Lens heeft als invaller bijgedragen aan het succesvolle debuut van Sergei Rebrov op de bank bij Dinamo Kiev. De Oranje-international kwam na ruim een uur bij een 0-1 achterstand in het veld. Via Brown Ideye en Andrei Yarmolenko werd in het laatste half uur Vorskla Poltava in Kiev alsnog op een nederlaag getrakteerd (2-1).

18.33 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 1-1
Feest bij de PEC-supporters! Ryan Thomas maakt via het been van Niklas Moisander (ex-PEC Zwolle) gelijk. Kenneth Vermeer kan niks uitrichten tegen het van richting veranderde schot.

18.30 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Na bijna een half uur hervatten PEC Zwolle en Ajax de finale. Er staan vijf minuten op de klok.

18.29 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
De KNVB bevestigt de woorden van Edwin van der Sar via een nieuwe tweet: 'Er is overleg met beide clubs en lokale autoriteiten geweest, protocol is helder: starten nog één keer, als 't weer mis gaat dan definitief staken.'

18.20 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Ajax-directeur Edwin van der Sar spreekt de Ajax-fans toe en maant hen te stoppen met vuurwerk op het veld gooien: 'Kappen met deze shit, zo gaat de club naar de klote! Als het nog een keer gebeurt wordt de wedstrijd definitief gestaakt en zijn we deze prijs kwijt!'

18.18 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
De KNVB stuurt een nieuwe tweet: 'Partijen overleggen nu met betrekking tot hoe nu verder en wat te doen bij herhaling van ongeregeldheden.'

18.13 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
De KNVB laat via Twitter weten dat met het de clubs en de lokale autoriteiten momenteel overlegt wat de gevolgen zijn voor het vervolg van de bekerfinale.

18.06 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Scheidsrechter Bas Nijhuis besluit de wedstrijd na vijf minuten te staken. Iedereen gaat naar binnen. Er ligt weer vuurwerk op het veld. De wedstrijd is tot nader order stilgelegd, omdat de meegereisde Ajax-fans voor een levensgevaarlijke situatie zorgen.

18.05 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 0-1
Wat een doelpunt van Ricardo van Rhijn! De rechtsback van Ajax aarzelt geen moment als een afvallende bal voor zijn voeten valt en schiet de bal via de onderkant van de lat in de kruising.

18.03 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
De bal rolt weer, al is het nog wel enigszins mistig in De Kuip. Al met al geen vlekkeloos begin van deze KNVB-bekerfinale.

18.01 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Meteen consternatie. Het strafschopgebied van Ajax ligt vol met vuurwerk. Kenneth Vermeer ziet zijn eigen spelers amper, zoveel rook wordt er ontwikkeld. Het zijn nota bene de Ajax-fans die hun eigen doelman in gevaar brengen.

18.00 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE - AJAX
Onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal trappen PEC Zwolle en Ajax af. De volgepakte Kuip heeft er zin in.

17.56 uur: RUSTSTAND EVERTON - MANCHESTER UNITED 2-0
Manchester United staat voor een schier onmogelijke opdracht op bezoek bij Everton, dat na rust een 2-0 voorsprong mag verdedigen, dankzij doelpunten van Leighton Baines en Kevin Mirallas.

17.53 uur: GOAL VFB STUTTGART - SCHALKE 04 1-0
Martin Harnik kopt het VFB Stuttgart van trainer Huub Stevens op voorsprong, op aangeven van Daniel Didavi.

17.52 uur: GOAL EVERTON - MANCHESTER UNITED 2-0
Kevin Mirallas ontsnapt aan de buitenspelval van Manchester United en slaat vervolgens genadeloos toe. De terugkeer van United-manager David Moyes bij zijn oude club verloopt niet als gewenst.

17.37 uur: GOAL EVERTON - MANCHESTER UNITED 1-0
Leighton Baines zet Everton op voorsprong uit een strafschop. Overtuigend doet de linksback dat allerminst. Hij schiet de bal recht door het midden, waardoor Manchester United-doelman David de Gea nog bijna redding brengt met zijn voet. Phil Jones was met een handsbal de man die de penalty veroorzaakte.

17.30 uur: AFTRAP VFB STUTTGART – SCHALKE 04
Huub Stevens kan met VfB Stuttgart een grote stap zetten in de strijd tegen degradatie. Als hij wint van zijn oude werkgever Schalke 04, dan neemt Stuttgart afstand van Hamburger SV, 1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig, die dit weekend allemaal verloren.

17.20 uur: EINDSTAND 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN 1-4
Gertjan Verbeek ziet zijn 1. FC Nürnberg met 4-1 verliezen van Bayer Leverkusen. Bij rust stond het nog 1-1, maar na de hervatting sloeg Leverkusen toe.

17.14 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN 1-4
Mocht 1. FC Nürnberg nog hoop gekoesterd hebben, dan is die niet vervlogen. Roberto Hilbert maakt er 4-1 van.

17.12 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN 1-3
Het lijkt gedaan voor 1. FC Nürnberg als Heung-Min Son het veld oversteekt en Emir Spahic in staat stelt zijn tweede doelpunt van de middag te maken.

17.10 uur: AFTRAP EVERTON - MANCHESTER UNITED
David Moyes kan zijn oude club Everton een slechte dienst bewijzen door bij zijn terugkeer op Goodison Park drie punten mee te nemen. Alexander Büttner start in de basis, Robin van Persie ontbreekt nog altijd.
Opstellingen:
Everton:
Howard; Coleman, Stones, Distin, Baines; McCarthy, Barry; Naismith, Barkley, Mirallas; Lukaku.
Manchester United: De Gea; Jones, Smalling, Evans, Büttner; Fletcher, Carrick; Nani, Mata, Kagawa; Rooney.

16.59 uur: EINDSTAND HULL CITY - ARSENAL 0-3
Arsenal wint met groot gemak van Hull City, dat op 17 mei ook de tegenstander is in de finale om de FA Cup. In de strijd om de vierde plaats kunnen The Gunners daardoor goede zaken doen, zeker als Everton zou verliezen van Manchester United.

16.45 uur: OPSTELLINGEN KNVB-BEKERFINALE
De opstellingen van Ajax en PEC Zwolle zijn bekend. De enige grote verrassing komt van de kant van PEC, waar Maikel van der Werff in het centrum van de defensie de voorkeur krijgt boven Darryl Lachman.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Drost, Klich; Saymak, Fernandez, Thomas.
Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Krkic, Sigthórsson.

16.36 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN 1-2
Bayer Leverkusen slaat opnieuw toe bij een standaardsituatie. 1. FC Nürnberg werkt in eerste instantie een vrije trap nog weg, maar bij de herkansing slaat Sebastian Boenisch toe met een volley.

16.30 uur: EVERTON - MANCHESTER UNITED
Alexander Büttner start in de basis bij Manchester United dat zondagmiddag op bezoek gaat bij Everton (aftrap 17.10 uur). De wedstrijd staat in het teken van de terugkeer van David Moyes op Goodison Park. Afgelopen zomer stapte de manager na elf jaar over van Everton naar United.
Everton: Howard, Coleman, Stones, Distin, Baines; McCarthy, Barry; Naismith, Barkley, Mirallas; Lukaku.
Manchester United: De Gea; Jones, Smalling, Evans, Büttner; Fletcher, Carrick; Nani, Kagawa, Mata; Rooney.

16.19 uur: GOAL HULL CITY - ARSENAL 0-3
In de 54ste minuut is het opnieuw raak voor The Gunners. Lukas Podolski maakt zijn tweede van de middag. Hij schiet binnen uit een rebound na een inzet van Aaron Ramsey.

16.16 uur: RUSTSTAND 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN 1-1
Trainer Gertjan Verbeek lijkt op weg om met 1. FC Nürnberg een punt te pakken tegen Bayer Leverkusen. Bij rust staat het 1-1.

15.57 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN 1-1
Marvin Plattenhardt verrast iedereen met een vrije trap, waardoor het elftal van trainer Gertjan Verbeek weer naast Bayer Leverkusen staat.

15.55 uur: RUSTSTAND HULL CITY - ARSENAL 0-2
Arsenal leidt halverwege met 2-0, dankzij fraaie doelpunten van Aaron Ramsey en Lukas Podolski. Bij vlagen laat Arsenal knap combinatiespel zien.

15.51 uur: GOAL HULL CITY - ARSENAL 0-2
Opnieuw een fraai doelpunt van Arsenal. Aaron Ramsey legt de bal met zijn borst klaar voor Lukas Podolski, die vernietigend uithaalt met een volley. Hull City beklaagt zich ondertussen bij de scheidsrechter. De thuisploeg meent dat Mikel Arteta voorafgaande aan het doelpunt een overtreding gemaakt heeft.

15.48 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN 0-1
Na een afgeslagen hoekschop haalt Emir Spahic uit van afstand. 1. FC Nürnberg-doelman Raphael Schäfer moet een antwoord schuldig blijven en dus staat het team van trainer Gertjan Verbeek op achterstand.

15.37 uur: GOAL HULL CITY - ARSENAL 0-1
Arsenal zet een mooie combinatie op, die wordt afgerond door een geplaatst schot van Aaron Ramsey. Arsenal leidt bij Hull City.

15.30 uur: AFTRAP 1. FC NÜRNBERG - BAYER LEVERKUSEN
Gertjan Verbeek, de trainer van 1. FC Nürnberg, heeft hard punten nodig en die hoopt hij te pakken tegen het kwakkelende Bayer Leverkusen.

15.05 uur: AFTRAP HULL CITY - ARSENAL
Het voorproefje op de FA Cup-finale op 11 mei is begonnen. Hull City en Arsenal treffen elkaar nu in de competitie.

14.52 uur: EINDSTAND NORWICH CITY - LIVERPOOL 2-3
Het ging zeker niet vanzelf, maar Liverpool heeft weer een grote stap gezet in de Engelse titelrace. Op bezoek bij degradatiekandidaat Norwich City werd met 3-2 gewonnen.

14.35 uur: GOAL NORWICH CITY - LIVERPOOL 2-3
De spanning is terug bij Norwich City-Liverpool. Robert Snodgrass kopt een voorzet van Martin Olsson binnen en brengt Norwich terug in de wedstrijd. Om een gelijkspel uit het vuur te slepen brengt Norwich direct na de aansluitingstreffer Ricky van Wolfswinkel in.

14.20 uur: GOAL NORWICH CITY - LIVERPOOL 1-3
Raheem Sterling zorgt weer voor een marge van twee doelpunten. Na een fraaie dribbel belandt zijn inzet via Bradley Johnson in het doel van Norwich City.

14.11 uur: GOAL NORWICH CITY - LIVERPOOL 1-2
Norwich City komt terug in de wedstrijd. Na een fout van doelman Simon Mignolet schiet Gary Hooper van dichtbij de aansluitingstreffer tegen de touwen.

13.48 uur: RUSTSTAND NORWICH CITY - LIVERPOOL 0-2
Halverwege leidt Liverpool comfortabel op Carrow Road dankzij doelpunten van Raheem Sterling en Luis Suarez. Daardoor staat de ploeg van manager Brendan Rodgers al op 58 doelpunten dit seizoen voor rust, meer dan Manchester United bijvoorbeeld totaal (56).

13.10 uur: GOAL NORWICH CITY - LIVERPOOL 0-2
En na ruim tien minuten is de wedstrijd al beslist. Na uitstekend voorbereidend werk van Raheem Sterling maakt Luis Suarez het tweede doelpunt namens de bezoekers.

13.07 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Ook in Amsterdam zijn de supporters klaar voor hun reis naar Rotterdam.

13.04 uur: GOAL NORWICH CITY - LIVERPOOL 0-1
Wat een droomstart voor Liverpool. De koploper komt op voorsprong na een schitterende uithaal van Raheem Sterling, die van buiten het strafschopgebied scoort.

13.00 uur: AFTRAP NORWICH CITY - LIVERPOOL
Na de nederlaag van Chelsea zaterdag op eigen veld tegen Sunderland (1-2) kan Liverpool op Carrow Road zijn koppositie in de Premier League verstevigen. Aan de kant van Norwich City heeft Leroy Fer een basisplaats, Ricky van Wolfswinkel begint op de bank. Bij de bezoekers start uiteraard Premier League-topscorer Luis Suarez, die tijdens de thuiswedstrijd liefst vier keer doel trof. In totaal was hij elf keer trefzeker in vijf competitieduels met Norwich.

10.30 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Vanuit Zwolle vertrekken de eerste PEC-fans richting Rotterdam, waar vanaf 18.00 uur in De Kuip de KNVB-bekerfinale tegen Ajax op het programma staat.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.