Suarez draagt met eerste competitiegoal bij aan zege Barça

Reacties

Barcelona heeft in de laatste competitiewedstrijd van 2014 het gat met koploper Real Madrid verkleind tot een punt. Córdoba werd in Camp Nou mede door de eerste competitiegoal van Luis Suarez en twee treffers van Lionel Messi verslagen met 5-0.

Suarez draagt met eerste competitiegoal bij aan zege Barça

Waar Barcelona midweeks hard uithaalde in het bekertoernooi tegen Huesca (8-1), hoopte trainer Luis Enrique dat tegen Córdoba nieuw puntenverlies voorkomen kon worden. Het vorige competitieduel, bij Getafe, was immers in 0-0 geëindigd.

Al binnen twee minuten zette Pedro de Catalaanse grootmacht op het goede spoor. Na een briljante assist van Ivan Rakitic kon hij de bal aannemen en in het dak van het doel schieten. Zo vervolgde Pedro, die de weer van zijn blessureleed herstelde Neymar negentig minuten op de reservebank hield, zijn productieve week. Tegen Huesca had hij immers ook al drie keer doel getroffen.

Barcelona had tot kort na rust nodig om de marge te vergroten. Weer was Pedro bij de treffer betrokken. Hij legde terug op Suarez, die na zijn aanname met een gevoelig tikje Córdoba-goalie Juan Carlos passeerde. Zo kwam de jacht van de Uruguayaan op zijn eerste competitiegoal eindelijk ten einde. De voormalige Ajacied speelde zaterdag zijn achtste Primera División-duel.

In de slotfase liep Barça verder weg: Gerard Piqué kopte raak na een vrije trap van Xavi en Lionel Messi zag de bal na een corner voor zijn voeten vallen. De Argentijn schoot de bal in de bovenhoek met zijn rechterbeen en zorgde in de blessuretijd met de 5-0 ook nog voor het slotakkoord.

Barcelona is zodoende nog steeds tweede. Atlético Madrid heeft zes punten achterstand, met een duel minder gespeeld. Real heeft een puntje meer dan de Catalanen, maar dus ook nog een duel te goed. Barcelona hervat de competitie in het nieuwe jaar uit bij Real Sociedad op 4 januari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.