Suárez debuteert met hattrick en leidt Grêmio naar eerste prijs

Luis Suárez heeft een geslaagd debuut voor Grêmio achter de rug. De aanvaller maakte dinsdagnacht een hattrick in een gewonnen wedstrijd tegen São Luiz (4-1). Het duel was de finale van het regionale toernooi om de Recopa Gaúcha.

© Sport TV

Suárez had een basisplaats en maakte zijn drie doelpunten in de eerste helft. Hij opende al in de vierde minuut de score met een fraaie boogbal over de uitgekomen keeper van São Luiz. De gelijkmaker kwam van Paulinho Santos, waarna Bitello voor de 2-1 zorgde.

Na een half uur maakte Suárez in een één-op-één-situatie zijn tweede treffer. De 4-1, het laatste doelpunt van de wedstrijd, volgde in de 38ste minuut. São Luiz kreeg de bal na een vrije trap van Grêmio niet uit het strafschopgebied en de doelman was uit positie, waardoor een hard en diagonaal schot van Suárez in de hoek vloog. De Uruguayaan kreeg nog enkele kansen op zijn vierde doelpunt, maar trof bijvoorbeeld de paal vanuit een lastige hoek.

Niettemin won Grêmio zonder problemen voor de vierde keer de Recopa Gaúcha. Het toernooi wordt sinds 2014 gespeeld. Het gaat om een wedstrijd tussen de winnaars van de Campeonato Gaúcho (een competitie van januari tot april in de staat Rio Grande do Sul) en de Copa FGF (een regionaal bekertoernooi).