Grêmio had eis voor komst Suárez: 'Anders niet zo veel moeite gedaan'

Reacties

Grêmio is trots op de komst van Luis Suárez. De 35-jarige Uruguayaan verbond zijn toekomst zaterdag aan de Braziliaanse club. Suárez tekende tot het einde van 2024 en kan op 17 januari debuteren tegen São Luiz in de strijd om de Recopa Gaúcha.

Grêmio had eis voor komst Suárez: 'Anders niet zo veel moeite gedaan'
© Pro Shots

Grêmio promoveerde vorig seizoen vanuit de Série B naar de Série A en probeert een sterke selectie samen te stellen om te overleven op het hoogste niveau. Suárez moet het uithangbord worden van de club. De Uruguayaan stond ook in de belangstelling van het Mexicaanse Cruz Azul, dat naar verluidt 2,8 miljoen euro per jaar bood, en werd gelinkt aan clubs uit Saoedi-Arabië en de Major League Soccer.

De Brazilianen deden veel moeite om Suárez binnen te halen. Grêmio kwam op kerstavond tot een akkoord met de aanvaller, waarna er vrijdagavond groen licht volgde rond het contract. Na enkele discussies over de inhoud daarvan kwamen beide partijen tot een overeenkomst. 'Er waren zeker wat lastige momenten', vertelt sportief directeur Paulo Caleffi met radiozender Gaúcha.

Caleffi had één voorwaarde om Suárez te verleiden om naar Grêmio te komen. 'Hij is erg gemotiveerd en dat wilden wij graag zien. Anders zou het nergens op slaan om als club zo veel moeite te doen voor een speler. Ik ben ervan overtuigd dat Suárez het op het veld gaat laten zien. Hij is een strijder. Laten we van hem gaan genieten in het stadion.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.