Suarez: 'City heeft topspelers maar is achterin kwetsbaar'

Reacties

Luis Suarez keert dinsdagavond voor het eerst sinds zijn vertrek bij Liverpool terug op Engelse bodem, als hij het met Barcelona opneemt tegen Manchester City. Hoewel de kampioen van Engeland afgelopen zondag nog indruk maakte door met 5-0 te winnen van Newcastle United, ziet Suarez mogelijkheden in het Etihad Stadium.

Suarez: 'City heeft topspelers maar is achterin kwetsbaar'

Suarez speelde voor zijn komst naar Camp Nou drieënhalf jaar voor Liverpool en kent City dus als geen ander uit de Premier League. 'Het team heeft erg goede spelers met veel kwaliteit aan de bal, maar wij zijn Barcelona en weten wat we moeten doen tegen City. Ze hebben overal spelers van topkwaliteit lopen, vooral op het middenveld en in de aanval. Maar achterin zijn ze kwetsbaar', vertelde de Uruguayaanse aanvaller in aanloop naar het eerste duel.

Suarez slaagde er als speler maar zelden in die zwakheden uit te buiten, want voor Liverpool scoorde hij in zes confrontaties maar één keer tegen City. Vincent Kompany ziet het weerzien met Suarez daarom met vertrouwen tegemoet. 'Barcelona heeft meer dan welke ploeg ter wereld. Spelers die een wedstrijd in een fractie van een seconde kunnen beslissen, maar ik ben gaan voetballen voor deze wedstrijden. Dit is wat ik wil. Op dit niveau ga je een wedstrijd niet in met angst voor de spitsen die je tegenkomt.'

Dankzij een ultra-defensieve tactiek bereikte Frank Lampard met Chelsea in 2012 de Champions League-finale ten koste van Barcelona. Hier houdt Lampard Lionel Messi tegen.
Dankzij een ultra-defensieve tactiek bereikte Frank Lampard met Chelsea in 2012 de Champions League-finale ten koste van Barcelona. Hier houdt Lampard Lionel Messi tegen.

Barça stond vorig seizoen al de eerste kwartfinaleplaats ooit van The Citizens (2-1, 2-0) in de weg. Frank Lampard speelde toen nog voor Chelsea, maar maakte juist als speler van The Blues kennis met de Catalaanse grootmacht in de hoogtijdagen. Op weg naar de eindzege in de Champions League van 2012 zegevierde Lampard in de halve finale nog met Chelsea. Sterker: sinds de 2-1 nederlaag in februari 2006 is de 36-jarige middenvelder al zeven duels ongeslagen tegen Barça.

Lampard denkt dat City nu ook de kwaliteiten heeft om zijn reeks te verlengen. 'Ik speelde tegen Barcelona toen ze op hun allerbest waren. Vier of vijf jaar geleden vlogen ze werkelijk over het veld. Eerlijk gezegd is er dan weinig tegen te doen', vertelde Lampard in aanloop naar zijn weerzien met Barça op de clubwebsite. 'Maar wij hebben ook spelers die hen pijn kunnen doen.'

Opmerkelijk genoeg scoorde Messi nog nooit in de wedstrijden waarin Lampard met Chelsea overeind bleef tegen Barcelona. Lampard weet hoe de 27-jarige Argentijn is af te stoppen. 'We moeten hem zo weinig mogelijk ruimte geven, want als je dat niet doet dan sloopt hij je. Natuurlijk, je moet ook Luis Suarez en Neymar en al die anderen in de gaten houden. Vooral Suarez zal bij zijn terugkeer in Engeland een stapje extra willen doen en iedereen laten zien wat hij in zijn mars heeft.'

Buitenaards
Samir Nasri denkt echter dat City meer te vrezen heeft van Messi dan van Suarez. 'Hij was bij Liverpool zo goed, omdat het hele team om hem heen werd gebouwd. Maar je kan niet een elftal om Suarez heen bouwen als je Messi hebt. Messi is buitenaards. Maar Suarez speelt nog steeds goed. Dankzij hem hebben ze nu een echte nummer 9. Hij creëert veel ruimte voor Neymar en Messi. Daardoor scoort-ie niet meer zo veel als vorig jaar', aldus de Franse middenvelder, wetende dat Suarez Liverpool vorig seizoen met 31 Premier League-goals bijna naar de landstitel schoot ten koste van City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.