Stuttgart verzuimt Bayern onder druk te zetten, Gosens belangrijk voor Union

VfB Stuttgart is er niet in geslaagd om Bayern München verder onder druk te zetten in de Bundesliga. De verrassing van dit seizoen kwam thuis tegen FC Köln niet verder dan een gelijkspel. Robin Gosens was zaterdagmiddag met een goal en een assist belangrijk voor Union Berlin.

VfB Stuttgart
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

VfB Stuttgart draait een geweldig seizoen in de Bundesliga. De club staat derde en houdt grote ploegen als Borussia Dortmund en RB Leipzig voorlopig achter zich. Tegen FC Köln ging het in de eerste helft heel moeizaam, maar in het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg al snel op voorsprong.

Een geweldige aanval via Chris Führich en Hiroki Ito kon eenvoudig binnengetikt worden door Enzo Millot. Lang kon Stuttgart echter niet van die voorsprong genieten, want tien minuten later stond het alweer gelijk. Middenvelder Eric Martel kon bij de tweede paal volledig vrij de 1-1 aantekenen.

In de slotfase ging Stuttgart vol op jacht naar de overwinning in eigen huis, maar kwam het een aantal keren in de omschakeling ook goed weg. Doelpunten vielen er niet in het laatste half uur en dus kan Bayern München later vandaag tegen RB Leipzig een flinke tik uitdelen in de strijd om plek twee.

Union Berlin
2 - 2
Heidenheim
Heidenheim

Union Berlin nam het in eigen huis op tegen FC Heidenheim en de bezoekers kwamen al na drie minuten op voorsprong. Na een dramatische kopbal van de ervaren Kevin Vogt dook Nikola Dovedan helemaal vrij op voor de keeper. De Oostenrijker zette zijn ploeg, met zijn eerste treffer van het seizoen, op voorsprong.

Kort voor rust draaide Union Berlin de wedstrijd volledig om en een oude bekende had daarin een hoofdrol. Gosens stond eerst zelf op de goede plek om de 1-1 te maken. Niet veel later onderschepte de oud-speler van Heracles Almelo en FC Dordrecht een bal op het middenveld om daarmee de assist te verzorgen voor de 2-1 van András Schäfer.

Genoeg voor de overwinning was dat niet, want in de tweede helft zorgde Jan-Niklas Beste op aangeven van Eren Dinkci voor de 2-2 eindstand.

Borussia Mönchengladbach
5 - 2
VfL Bochum
VfL Bochum

Genoeg spektakel in de eerste helft bij het duel tussen Borussia Mönchengladbach en VfL Bochum. Na vier minuten leken de bezoekers op 0-1 te komen, maar een treffer van Bernardo werd afgekeurd voor hands. Niet veel later bracht Nathan Ngoumou met enig fortuin de thuisploeg op voorsprong.

Borussia Mönchengladbach werd in de eerste helft verder in het zadel geholpen met een zwaar bestrafte penalty, raak geschoten door aanvoerder Julian Weigl. In de tweede helft liep Borussia verder uit. Rocco Reitz en Jordan Siebatcheu kwamen beiden met een doelpunt op het wedstrijdformulier.

Tegentreffers van Philipp Hofmann en Keven Schlotterbeck deden weinig af aan de euforie, want in de slotfase zorgde invaller Franck Honorat met een fraai afstandschot voor het toetje op Borussia-Park.

Werder Bremen
1 - 1
Darmstadt 98

Hekkensluiter Darmstadt 98 had een goed resultaat nodig bij Werder Bremen om hoop te houden op handhaving, maar kwam al na acht minuten op achterstand. Verdediger Christoph Zimmermann gleed een voorzet ongelukkig achter zijn eigen doelman.

In de tweede helft deed Darmstadt wel wat terug. Een schot van Julian Justvan werd onderweg aangeraakt en daardoor was voormalig PEC Zwolle-doelman Michael Zetterer volledig kansloos. In de slotfase leek Darmstadt ook nog met de overwinning naar huis te gaan na een bizarre fout van Zetterer. Tim Skarke kreeg de bal echter tegen zijn hand en dus ging het feest voor Darmstadt niet door.