Stuttgart probeert bijna onhoudbare Guirassy te verleiden

Reacties

VfB Stuttgart gaat alles in het werk stellen om Serhou Guirrassy te behouden in de winterstop. De spits maakt in de Bundesliga het ene na het andere doelpunt en kan door een aantrekkelijke clausule voor een laag bedrag vertrekken.

Stuttgart probeert bijna onhoudbare Guirassy te verleiden
© Pro Shots

Guirrassy (27) staat op zestien goals in twaalf Bundesliga-wedstrijden en staat logischerwijs in de belangstelling van grotere clubs uit Europa. Zo zou Manchester United één van de geïnteresseerde clubs zijn, maar er zijn meer gegadigden. Hij heeft een afkoopsom van 17,5 miljoen euro. Duitse clubs zouden iets meer moeten betalen.

Sportief directeur Fabian Wohlgemuth doet er alles aan om Guirassy langer in Stuttgart te houden en wil de clausule uit het contract slopen. 'Het is nu veel moeilijker om zijn contract te verlengen. Hij voelt hoe de fans van hem houden en hoe het team hem nodig heeft. En hij voelt ook hoe iedereen graag wil dat hij hier bij ons blijft. Serhou is een zeer fatsoenlijke kerel en dat laat hem niet koud. We doen dus alles wat in onze handen ligt, aan ons zal het zeker niet liggen', zei hij bij Sky.

Stuttgart hoopt ook twee andere sleutelspelers binnenboord te kunnen houden: Waldemar Anton en Deniz Undav. Laatstgenoemde wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion en heeft een koopoptie van twaalf miljoen euro. 'Deniz heeft een contract bij Brighton en zij zullen dus de belangrijkste rol vervullen in de gesprekken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.