Stuttgart en Hannover terug in Bundesliga, Jonker treft Braunschweig

Reacties

VfL Wolfsburg-trainer Andries Jonker krijgt in de play-offs om promotie/degradatie te maken met Eintracht Braunschweig. VfB Stuttgart kroonde zich zondag tot kampioen van de Tweede Bundesliga en promoveerde net als runner-up Hannover 96 naar het hoogste Duitse toneel.

Stuttgart en Hannover terug in Bundesliga, Jonker treft Braunschweig

Voor de laatste speelronde hadden de bovenste twee ploegen evenveel punten, maar kon Stuttgart een beter doelsaldo overleggen. Die Schwaben wonnen ook hun laatste duel van Würzburger Kickers (4-1) en veroverden de titel in de Tweede Bundesliga.

Hannover 96 speelde in het laatste duel van de competitie gelijk op bezoek bij Sandhausen (1-1). Ondanks het puntenverlies werden ze niet meer achterhaald door de nummer drie uit Braunschweig, dat won van Karlsruher (2-1).

De bronzen medaille in de Tweede Bundesliga geeft recht op play-offs om promotie/degradatie. Braunschweig treft hierin streekgenoot VfL Wolfsburg. Die Wölfe verloren zaterdag in extremis van HSV (2-1) en zullen het vege lijf proberen te redden in twee beslissende duels met Braunschweig.

Het VfL Bochum van Gertjan Verbeek eindigt na de nederlaag tegen FC Sankt Pauli (1-3) als negende in de Tweede Bundesliga. Karlsruher en Würzburger Kickers degraderen direct naar het derde niveau, terwijl 1860 München via play-offs gaat proberen het hoofd boven water te houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.