Sturridge krijgt zijn kans tegen het Nederlands elftal

Reacties

Daniel Sturridge start dinsdagavond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlands elftal voor het eerst sinds 3 september 2014 in de basis bij de Engelse nationale ploeg. Liverpool-ploeggenoot James Milner zal de aanvoerdersband dragen bij de Engelsen.

Sturridge krijgt zijn kans tegen het Nederlands elftal

De blessuregevoeligheid zit Sturridge niet alleen bij zijn club Liverpool dwars, maar heeft ook zijn plaats bij de Engelse selectie in gevaar gebracht de voorbije jaren. Nu is de 26-jarige aanvaller weer fit en dinsdagavond krijgt hij weer speeltijd in het shirt van The Three Lions. 'Hij is altijd gemotiveerd en wil laten zien dat hij thuishoort bij de nationale ploeg. Wat is een beter moment om dat te doen dan op Wembley in een wedstrijd tegen een tegenstander als Nederland', aldus bondscoach Roy Hodgson tijdens zijn persconferentie. Engelse media verwachten dat de bondscoach van de basisspelers in de wedstrijd tegen Duitsland (2-3 winst) alleen linksback Danny Rose laat staan.

Een andere Liverpool-speler die tegen Oranje de kans krijgt is Milner. De dertigjarige middenvelder draagt zelfs voor het eerst de aanvoerdersband bij de nationale ploeg in aanloop naar misschien wel zijn laatste toernooi als Engels international. 'Dat gesprek zal ik begin komend seizoen voeren met de bondscoach. Ik wil een bijdrage leveren en niet als een soort toerist over de wereld reizen. Als de manager zegt dat ik van belang kan zijn, dan is dat mooi. Anders is het voor mij beter om plaats te maken voor jongelingen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.