Stuivenberg heeft eerste goede bericht bij Genk al binnen

Reacties

Met de kersverse trainer Albert Stuivenberg (46) als aandachtig toeschouwer op de tribune heeft RC Genk weer eens gewonnen in de Belgische competitie. AA Gent werd op eigen veld verslagen: 2-0.

Stuivenberg heeft eerste goede bericht bij Genk al binnen

Dinsdag werd bekend dat Stuivenberg de nieuwe coach van Genk is. De voormalige assistent-coach van Louis van Gaal bij Manchester United kon na ruim een kwartier voor het eerst applaudisseren. Na goed terugleggen van Leon Bailey plaatste Alejandro Pozuelo de bal in de bovenhoek: 1-0. Zeven minuten daarna kon Stuivenberg opnieuw juichen. Niko Karelis benutte een strafschop.

Na rust hield de Nederlandse goalie Marco Bizot zijn doel schoon, waardoor Genk drie punten bijschreef. Sandy Walsh bleef aan de zijde van de thuisploeg negentig minuten op de bank. Desondanks is de club van Stuivenberg nog altijd negende. Uitzicht op de play-offs (een plek bij de eerste zes) heeft Stuivenberg zeker nog. Nummer zes Charleroi heeft na twintig duels zes punten meer.

Voor Stuivenberg is Genk zijn eerste klus als hoofdtrainer. De opvolger van de op Tweede Kerstdag ontslagen Peter Maes was behalve in dienst van United tussen 2006 en 2013 bondscoach van Oranje Onder-17. In 2011 en 2012 werd hij Europees kampioen. Daarvoor was hij werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord en Al-Jazira uit Abu Dhabi. Tussen 2013 en 2014 was Stuivenberg een jaar bondscoach van Jong Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.