Stug Jong Rusland dwingt Spaanse beloftes tot uiterste

Jong Spanje heeft bij de start van het EK onder-21 met moeite zijn status van favoriet waargemaakt. Ondanks een overwicht kreeg de titelverdediger pas laat de Russen op de knieën (1-0).

Stug Jong Rusland dwingt Spaanse beloftes tot uiterste

Jong Spanje, dat volgende week woensdag de derde tegenstander is van Jong Oranje, had in Jeruzalem weliswaar een groot overwicht. Maar het benutten van kansen bleek lang een te lastige opgave voor de ploeg van bondscoach Julen Lopetegui.

Rodrigo (foto) had de beste gelegenheden de Spaanse beloften aan een verdiende zege te helpen. Maar de aanvaller van Benfica kon de bevrijdende treffer ondanks het voorbereidend werk van onder anderen Isco niet op het scorebord krijgen.

Pas acht minuten voor tijd moest de Russische defensie dan toch buigen. Invaller Álvaro Morata zorgde voor de bevrijdende treffer door met succes de vrije trap van Thiago Alcántara door te koppen.

Rusland moet zondag tegen Jong Oranje proberen de hoop op de Europese titel overeind te houden. Spanje vervolgt met een duel met de Duitse leeftijdsgenoten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen