Strijdvaardige Streppel: 'Geloof nog wel in Houdini-act'

Jurgen Streppel gelooft na de 2-1 zege op Roda JC Kerkrade weer in handhaving. De trainer van Willem II was blij met de inzet van zijn ploeg. Robbie Wielaert baalde van de eerste helft.

'We doen het al een paar weken goed, maar toen stonden we telkens met lege handen. Nu hadden we eindelijk het geluk aan onze zijde', reageerde Streppel na afloop tegenover Eredivisie Live. 'Winnen doet wonderen en als je het nu ook ziet in de kleedkamer, de ontlading is groot. We wisten dat we moesten winnen, daar hebben we ook hard voor gestreden.'

'David Meul redt ons in de eerste helft, daarna denk ik dat we in de tweede helft verdedigend veel beter staan. Met ziel en zaligheid zijn we de duels aangegaan, Frank Demouge en Sanharib Malki zijn natuurlijk geen makkelijke spitsen. Na de 2-0 hadden we de voorsprong echter moeten uitbouwen, daar kregen we wel de mogelijkheden toe. In de voetballerij is alles mogelijk. Als we zo blijven strijden en kansen creëren, dan geloof ik nog wel in de Houdini-act.'

Wielaert beseft dat de wedstrijd ook zomaar in een zege voor Roda JC had kunnen eindigen. 'Je weet dat Willem II heel opportunistisch speelt en dan moet je gebruik maken van de kansen die je krijgt. Ik denk dat we de eerste helft ook drie of vier redelijke kansen krijgen. We krijgen wel heel veel corners en vrije trappen tegen, maar zolang het 0-0 blijft kan er een balletje vallen en dat gebeurt.'

'Dan moet je gaan knokken en dat heeft Willem II eigenlijk heel goed gedaan. We hebben eigenlijk geen kans meer gecreëerd. Toch komen we nog op 2-1 en toen had ik wel het gevoel dat de 2-2 nog kon vallen, maar we hebben het vooral in de eerste helft laten liggen. Toen had je al met minimaal 1-0 voor moeten staan.'

Na een uur veroorzaakte Wielaert de strafschop, waaruit Aurélien Joachim de 2-0 binnen schoot. 'Het was gewoon een duel. In mijn beleving was het helemaal geen strafschop, maar hij geeft hem. Dat kan er dan ook nog wel bij.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.