Strijdbare Koeman: 'Moeten we dan tiqui-taca spelen?'

Volgens Ronald Koeman was de extreem vroege treffer van Granada maandagavond direct een sleutelmoment, omdat de bezoekers zo het spel konden vertragen. De Barcelona-trainer toonde zich na afloop van het gelijkspel strijdbaar.

Barcelona
Barcelona
1 - 1
Granada
Granada

'Het was erg lastig door de valse start', meldde de Barcelona-trainer na de 1-1 remise in gesprek met Spaanse verslaggevers. 'Zij rekten vanaf minuut twee tijd bij ingooien, met blessures… en dan krijgen we zo weinig blessuretijd.'

Met een late treffer behoedde Ronald Araújo de ploeg van Koeman voor een nederlaag, al zal niemand in Catalonië blij zijn met een gelijkspel. 'Een buitengewone speler', zo werd de Uruguayaan, die in de slotfase als een stormram fungeerde, geprezen. 'We hebben hem echt nodig in dit team, zeker in situaties als deze.'

In de slotfase probeerde Barcelona met voorzetten die richting het strafschopgebied werden geslingerd de gelijkmaker te forceren. Naast Araújo maakten de invallers Luuk de Jong en Gerard Piqué oorlog in de zestien van Granada. 'Je moet altijd spelen volgens je eigen stijl, maar als de wedstrijd vraagt om een verandering, moet je die toepassen. Dat hebben we denk ik goed gedaan.'

Koeman legde uit waarom de 4-3-3 niet goed werkte. 'We hadden geen snelheid op de vleugels. Met Ansu Fati en Ousmane Dembélé zouden we dat wel hebben gehad.'