Streppel geniet van Heerenveen: 'Zeneli was in bloedvorm'

Reacties

Het begint steeds beter te lopen bij het SC Heerenveen van Jurgen Streppel. De trainer zag zijn ploeg zaterdagavond met 0-3 winnen van ADO Den Haag. 'En dat was zeker niet geflatteerd', aldus Streppel.

Streppel geniet van Heerenveen: 'Zeneli was in bloedvorm'

De zege in het Kyocera Stadion was de vijfde op rij voor de Friezen, die zelfs even mochten genieten van een tweede plaats op de ranglijst (Ajax ging er later op de avond weer voorbij). 'Ik heb vooral genoten van de manier waarop we gespeeld hebben', blikt Streppel terug tegenover FOX Sports. 'We hebben gedicteerd en verdiend gewonnen.'

Die overwinning werd ondanks het veldoverwicht pas in het laatste kwartier veilig gesteld, toen Arber Zeneli (foto) de 0-2 binnenschoot. 'We moesten die 0-2 wel maken, want in de laatste minuut kan hij ook aan de andere kant vallen. Gelukkig hebben we voorin jongens die het verschil kunnen maken. Arber was vandaag in bloedvorm.'

Ook aanvoerder Stijn Schaars genoot van het optreden van zijn team. 'We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Nu ontstaat er iets. Dat willen we en dit gevoel is heerlijk', aldus de middenvelder.

Volgende week wacht Heerenveen het duel met PSV, een wedstrijd tussen de nummers drie en vier van de ranglijst. 'Een topper? Dat laat ik over aan de andere drie. We zijn blij met hoe we het nu doen en de manier waarop we het doen. Maar we moeten onszelf niet rijk rekenen. We moeten keihard blijven werken, want het kan zo weer omslaan', blijft Schaars nuchter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.