Streppel: 'Dit is voor ons een onmenselijke situatie'

Reacties

Het bericht over de degradatie van FC Twente naar de Jupiler League heeft tot veel boosheid, irritatie en verwarring geleid. Zelfs bij Willem II, dat op het eerste oog veilig is.

Streppel: 'Dit is voor ons een onmenselijke situatie'

'Zolang er geen officiele zekerheid is, is dit voor ons een onmenselijke situatie', reageert trainer Jurgen Streppel in gesprek met Voetbal International. 'Mentaal is het heel lastig om die wedstrijden tegen NAC (donderdag en zondag, red.) in te gaan.'

Bij de tegenstander uit Breda overheerst juist boosheid. 'Het is natuurlijk competitievervalsing dat wij nu tegen een ploeg spelen die onbevangen het duel in kan gaan. Ik kan het niet geloven dat dit echt waar is', aldus NAC-directeur Justin Goetzee. Willem II-baas Berry van Gool stelt: 'Wij zullen het duel met NAC ingaan om te winnen om zo mogelijk juridisch getrouwtrek te voorkomen.'

De Graafschap
Ook vanuit Doetinchem komen inmiddels soortgelijke geluiden. Mochten De Superboeren als verliezer uit de strijd komen in het tweeluik met Go Ahead Eagles, zou de degradatie van Twente betekenen dat De Graafschap toch actief blijft in de Eredivisie als ook Willem II over twee duels van NAC Breda wint.

'De Graafschap heeft de uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB, inzake het terugzetten van FC Twente naar de Jupiler League, ter kennisgeving aangenomen. De directie, medewerkers, maar zeker de spelers en de staf concentreren zich op de twee ontmoetingen tegen Go Ahead Eagles', zo valt te lezen in de verklaring op de clubwebsite. 'We blijven ons gewoon focussen op de komende twee wedstrijden en willen van niets of niemand afhankelijk zijn. Zondagavond maken we de balans op', zo besluit Peter Hofstede, de manager voetbalzaken van de Doetinchemmers. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.