Streppel: 'Deze fouten ook in het damesvoetbal afgestraft'

Willem II-trainer Jurgen Streppel was na afloop van de nederlaag tegen PSV hard in zijn oordeel. Hij had zijn ploeg fouten zien maken die absoluut niet mogen. Al had dat volgens hem niets te maken met nervositeit.

Keeper Kostas Lamprou en Ali Meassaoud blunderden bij de 0-1 van Jürgen Locadia en de 0-2 van Memphis Depay. 'Maar dat had allemaal niets met zenuwen te maken. Ik denk dat deze fouten ook in het damesvoetbal worden afgestraft, niet alleen in de Eredivisie.'

Uiteindelijk werd het ook nog 1-3 voor de Eindhovense titelkandidaat, ondanks dat Willem II zich met name in de tweede helft leek terug te knokken. 'We hebben ons niet gek laten maken, waren denk ik de bovenliggende partij. Maar dat we de kansen in de tweede helft niet afmaken, ook dát zijn persoonlijke fouten.'

Aanvoerder Jordens Peters schaarde zich achter de woorden van zijn trainer en wilde niet stellen dat zijn ploeg kennis had gemaakt met de harde wetten van de Eredivisie. 'Met de zenuwen viel het wel mee. Dat zou je misschien niet zeggen, door die persoonlijke missers. Al worden die op andere niveaus óók afgestraft', zag ook hij.

'Door die twee fouten kom je op een 2-0 achterstand. Als je tegengoals krijgt door vlot lopende aanvallen, dan is daar niks aan te doen', wist Peters. 'Maar zo helpen we PSV in het zadel, en dat is gewoon zonde. Er had wat meer ingezeten.' Ook Peters zag dat de Tilburgers het heel aardig deden na de pauze.

'Tussen de vijftigste en de zestigste minuut krijgen we drie à vier opgelegde kansen', telde hij. 'Daarvan móét je er tegen PSV eentje maken, anders ga je niet van ze winnen. Waar we wel kracht uit kunnen putten is dat we door goed voetbal tot kansen komen. Als dat tegen PSV kan, kan dat tegen elke ploeg.'