Strafschoppen voorkomen stunt PEC tegen tiental Dnjepr

Reacties

Dnjepr Dnjepropetrovsk is aan een nederlaag ontsnapt tegen PEC Zwolle, waar stagiair Emmanuel Mbende geen goede indruk maakte: 2-2.

Strafschoppen voorkomen stunt PEC tegen tiental Dnjepr

Verliezend Europa League-finalist Dnjepr nam in Hasselt de term vrienschappelijk duel niet erg serieus. De ploeg uit Oekraïne bezorgde Bram van Polen namelijk halverwege de eerste helft een bebloede wenkbrauw. Die actie bleef nog onbestraft, maar toen aanvaller Matheus in de dertigste minuut een klap uitdeelde aan Bart van Hintum moest hij met rood vertrekken.

Op dat moment stond PEC al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jesper Drost. Nikola Kalinic maakte vlak voor rust met een strafschop gelijk. Na rust kregen beide ploegen een strafschop, wat doelpunten van Lars Veldwijk en Yevgen Seleznyov opleverde: 2-2. Stagiair Mbende (foto) vormde een centraal duo met de clubloze Bart Schenkeveld. De andere proefspeler, Boban Lazic, kwam slechts als invaller in actie.

Mbende, afkomstig van Borussia Dortmund, liet eerder op de trainingen in Zwolle wel een goede indruk achter. 'Maar we willen hem nog wel graag nog aan het werk zien tegen een sterke tegenstander', zei trainer Jans eerder deze week tegen Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.