Straf UEFA kan grote gevolgen hebben voor Vitesse

Reacties

Als gevolg van de Financial Fair Play-regels van de UEFA zou Vitesse uitgesloten kunnen worden van Europees voetbal. De Arnhemse club kan zich dat om financiële redenen niet permitteren en maakt zich zorgen.

Straf UEFA kan grote gevolgen hebben voor Vitesse

De Europese voetbalunie UEFA geeft eind april duidelijkheid over het onderzoek naar Financial Fair Play. Eerder deze maand werd duidelijk dat bij 76 clubs om extra informatie was gevraagd. Ook Vitesse gaf toe dat er aanvullende vragen waren gekomen uit Zwitserland. Intern zijn er in Arnhem zorgen over het uitgavenpatroon. De druk is afgelopen zaterdag verder verhoogd na de 3-1 nederlaag bij FC Groningen.

Vitesse zou zonder Europees voetbal broodnodige inkomsten mislopen. Door verliezen van respectievelijk 24,5 en 22,7 miljoen euro in de laatste twee jaar kan de club zich weinig meer permitteren om de spelregels van Financial Fair Play niet te overtreden.

In Gelredome lijkt weer een hectische zomer aan te breken. Het gros van de selectie is gehuurd of heeft een aflopend contract. Vitesse kan pas duidelijkheid over de toekomst geven als helder is hoeveel geld er volgend seizoen beschikbaar is.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.