Straf Twente houdt Willem II in Eredivisie, Cambuur hoopt

Reacties

Willem II is door de straf van FC Twente in principe verzekerd van nog een jaar Eredivisie. Ook degradant SC Cambuur mag weer hopen na de voorgestelde doorstart van de Tukkers in de Jupiler League.

Straf Twente houdt Willem II in Eredivisie, Cambuur hoopt

De licentiecommissie van de KNVB heeft Twente voorgesteld de licentie in te trekken en meteen een nieuwe te verlenen, waardoor de club uit Enschede een nieuwe kans krijgt op het tweede niveau. In dat geval blijft Willem II in de Eredivisie, ongeacht de uitkomst van de tweekamp tegen NAC Breda in de play-offs om promotie/degradatie.

Als Willem II de Bredanaars echter verslaat over twee wedstrijden, dan is De Graafschap als nummer zeventien van de Eredivisie - los van de uitslag tegen Go Ahead Eagles - verzekerd van handhaving.

Sluiten beide herkansers deze laatste ronde in de play-offs succesvol af, dan blijft SC Cambuur, dat als nummer achtien direct degradeerde naar de Jupiler League, alsnog actief op het hoogste niveau.

Beroep
Bovenstaand geschetste scenario gaat alleen in werking als een (eventueel) beroep van FC Twente niet succesvol uitpakt. Omdat een besluit nog twee weken op zich kan laten wachten, is gewaarborgd dat alle clubs in de play-offs nog voluit moeten gaan. Pas naderhand zal er helemaal duidelijkheid komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.