Stortvloed aan doelpunten in eerste 25 WK-wedstrijden

Reacties

Het WK in Brazilië is uitstekend begonnen, want er wordt veel gescoord. Sterker nog, als het huidige gemiddelde wordt doorgezet gaat dit toernooi de geschiedenisboeken in als het meest productieve.

Stortvloed aan doelpunten in eerste 25 WK-wedstrijden

In de eerste 25 wedstrijden vielen er liefst 74 treffers te bewonderen, gemiddeld dus 2,96 per wedstrijd. Na 64 wedstrijden zou de productie dan uitkomen op 187 goals, waarmee het doelpuntenrecord uit 1998 ruim verbroken wordt. Zestien jaar geleden in Frankrijk werd er in totaal 171 keer gescoord. Tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika stond de teller na 25 wedstrijden overigens op 46 treffers, liefst 28 minder dan nu.

Opvallend is het aantal doelpunten in de Itaipava Arena Fonte Nova te Salvador, waar Nederland met 5-1 won van regerend wereldkampioen Spanje. Ook bij de twee wedstrijden daarna werd er bovengemiddeld gescoord. Duitsland was met 4-0 te sterk voor Portugal, terwijl er bij het duel tussen Zwitersland en Frankrijk vrijdagavond liefst zeven doelpunten vielen (2-5).

Frankrijk en Nederland zijn met ieder acht doelpunten tot dusver de meest productieve landen dit WK en de openingstreffer van Olivier Giroud tegen Zwitserland zorgde voor een mijlpaal van Les Bleus, die daarmee het vijfde land werden met honderd of meer WK-treffers. Brazilië voert die ranglijst aan met liefst 213 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.