Stoke City neemt na zeven seizoenen afscheid van Pulis

Stoke City en manager Tony Pulis zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Dat bevestigt de Engelse Premier League-club dinsdagavond op de eigen website. Pulis was een van de langstzittende managers in de Premier League.

Stoke City neemt na zeven seizoenen afscheid van Pulis

Engelse media meldden dinsdag al dat Pulis na een dienstverband van zeven jaar waarschijnlijk moest vertrekken bij de nummer dertien van dit Premier League-seizoen. Onder de 55-jarige Welshman (foto) groeide Stoke uit tot een stabiele middenmoter in de hoogste afdeling van Engeland.

Sinds Stoke in 2008 promoveerde eindigde het achtereenvolgens op de twaalfde, elfde, dertiende, veertiende en dit seizoen dus andermaal de dertiende plaats. Dat dat gebeurde met het klassieke kick and rush-voetbal ging echter steeds meer betrokkenen bij de club tegenstaan.

Vooral in de tweede helft van de nog maar net afgelopen jaargang kon Pulis weinig meer goed doen bij de Stoke-supporters. Door een slechte serie van elf competitienederlagen sinds de ingang van het nieuwe kalenderjaar moesten de Potters immers nog even vrezen voor degradatie naar het Championship.

Een teken aan de wand is dat ook technisch directeur John Rudge deze zomer moet vertrekken. Met een nieuw aan te stellen technische leiding wil voorzitter Peter Coates na de zomer een andere weg inslaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen