Stoïcijnse Koeman: 'Wist dat Everton niet alles zou winnen'

Voorafgaand aan het treffen met AFC Bournemouth liet Ronald Koeman al optekenen dat hij niet vermoedt dat Everton het Leicester City van dit seizoen zal worden. Zijn spelers onderstreepten zaterdag die voorspelling door met 1-0 te verliezen in het Vitality Stadium.

Koeman erkende na afloop ruiterlijk dat Bournemouth de overwinning verdiende. 'Ons optreden was gewoon niet goed genoeg. Zij waren beter in de eerste helft, het kostte ons veel moeite om ons spelletje te spelen.'

De thuisploeg maakte het verschil door een treffer van Junior Stanislas in de eerste helft. 'Als je zo speelt, kun je nooit winnen. We verloren elk duel in de eerste helft.' In het tweede bedrijf toonde Everton beterschap. 'We kregen weinig kansen, maar waren het dominante team. Als we zo waren begonnen…'

Eerder deze week verloor Everton van Norwich City in de strijd om de League Cup. Koeman, wiens ploeg zakte naar de vierde plaats door de verliesbeurt van zaterdag, bleef nuchter. 'We zullen niet elke wedstrijd winnen, dat weten we. Bournemouth heeft ook een heel goed team, zij zullen echt niet strijden tegen degradatie.'

Vrijdag alweer vervolgt Everton het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Na de interlandperiode wacht het uitduel met Manchester City.