Stewart: 'Van Basten doet nog gewoon zijn werk bij AZ'

Reacties

De weg naar Oranje is vrij, maar Marco van Basten staat in afwachting van de terugkeer naar Zeist op het trainingsveld van AZ.

Stewart: 'Van Basten doet nog gewoon zijn werk bij AZ'

Het akkoord tussen de KNVB en AZ betekent niet dat de Alkmaarse club al afscheid heeft genomen van Van Basten. 'Er moet nog een aantal dingen besproken worden, dus het is niet duidelijk op welke termijn hij weg is. Tot die tijd doet hij gewoon zijn werk voor AZ', aldus Stewart.

Ondanks het akkoord over de afkoopsom tast de technisch directeur nog in het duister wanneer Van Basten zijn laatste werkdag heeft in Alkmaar. 'Marco moet ook nog een gesprek hebben met de KNVB. Het is dus nog afwachten, al heb ik wel begrepen dat ze snel om de tafel willen zitten.'

AZ was bereid mee te werken aan de overgang van Van Basten. 'Het Nederlands elftal is voor alles en iedereen het hoogst haalbare. Iedereen heeft z'n ambities, we gunnen Marco deze stap. Hij is goed voor AZ geweest en AZ is goed voor hem geweest', aldus Stewart.

Op de achtergrond speelt ook mee dat Van Basten een hoog salaris heeft voor zijn rol als assistent. Na zijn stap terug ging hij verder tegen voorwaarden die bij een eventuele contractverlenging door AZ moeilijk te handhaven zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.