Stevens schiet weinig op met gelijkspel in Hannover

Reacties

In de strijd tegen degradatie is VfB Stuttgart weinig opgeschoten met een doelpuntloos gelijkspel tegen Hannover 96. In het gezapige duel vielen weinig kansen te noteren.

Stevens schiet weinig op met gelijkspel in Hannover

Voor Hannover 96 was het resultaat reden voor een klein feestje aangezien het nagenoeg zeker is van handhaving. Trainer Huub Stevens gaat met VfB Stuttgart daarentegen nog onzekere weken tegemoet. Ondanks het punt blijft de situatie zorgelijk met een vijftiende plaats.

Maar Stuttgart verdiende ook niet meer dan een punt. In de eerste helft gebeurde er bijzonder weinig in de AWD-Arena. Beide ploegen toonden weinig dreiging en lieten de bal rustig rondgaan. Grote kansen kwamen daar niet uit voort. In de zestiende minuut leken Die Schwaben op voorsprong te komen, maar de treffer van Ibrahima Traoré werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Hannover-verdediger Marcelo kwam in de slotfase van de eerste helft goed weg dat er niet gefloten werd voor een penalty. De ex-PSV'er gaf Stuttgart-middenvelder Daniel Didavi in een duel in het zestienmetergebied een onhandige elleboogstoot. Het leverde een opstootje tussen het duo op. Beiden werden met geel bestraft door scheidsrechter Wolfgang Stark.

In de tweede helft gebeurde er eveneens weinig. De grootse kans was voor Cacau, maar de inzet van de aanvaller van Stuttgart ging hoog over. In de slotfase was Lars Stindl namens Hannover nog gevaarlijk. Zijn inzet werd knap gekeerd door Sven Ulreich.

Door het gelijke spel stijgt Hannover van de veertiende naar de elfde plek. Stuttgart blijft op de vijftiende plaats staan, met 32 punten. Hamburger SV (27) en 1. FC Nürnberg (26) blijven de ploeg van Stevens in de nek hijgen. Nürnberg speelt zaterdag tegen FSV Mainz 05 en HSV gaat zondag op bezoek bij FC Augsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.