Stevens moet boeten voor uitspraken over PSV

Het college van arbiters van de KNVB heeft PSV gedeeltelijk in het gelijk gesteld in een door Huub Stevens tegen de club aangespannen arbitragezaak. De Eindhovense club hoeft een deel van de afkoopsom aan de ontlagen coach niet te betalen, omdat hij tegen de afspraken in negatieve uitspraken deed over PSV.

Stevens moet boeten voor uitspraken over PSV

Stevens vertrok eind januari 2009 bij PSV, nadat hij iets meer dan een half jaar de technische leiding in handen had gehad. Beide partijen kwamen een afkoopsom van 800 duizend euro overeen. Daarnaast werd afgesproken dat zowel PSV als Stevens zich niet negatief zou uitlaten over de beëindigde samenwerking. De trainer schond die code door in interviews met De Telegraaf en Voetbal International pittige uitspraken te doen.

'Ik kon mijn eigen assistenten niet kiezen en maakte daardoor een valse start. Nog vóórdat ik begonnen was, zat ik al met een probleem', zei Stevens onder meer over zijn samenwerking met Dwight Lodeweges en Jan Wouters. PSV nam het de oud-coach kwalijk dat hij uit de school was geklapt en besloot 400 duizend euro van de verschuldigde acht ton niet uit te keren.

Stevens spande daarop een arbitragezaak aan tegen zijn voormalige werkgever om zijn geld alsnog te krijgen. Het college van arbiters van de KNVB was van mening dat de huidige trainer van Red Bull Salzburg zich niet aan de afspraken met PSV had gehouden. De Eindhovense club dient nog twee ton over te maken aan Stevens en heeft dan aan al zijn verplichtingen voldaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen