Stevens lacht: 'Wat ze mij nu hebben aangedaan…'

In zijn lange trainerscarrière heeft Huub Stevens genoeg ervaringen opgedaan. Maar de 'grandioze prestatie' die de oud-international zondag meemaakte, was zelfs voor hem nieuw.

VfB Stuttgart beleefde zondag tegen Werder Bremen een bizarre slotfase, waarin het eerst twee harde klappen incasseerde maar uiteindelijk toch als winnaar van het veld stapte (3-2).

'Ik heb al veel meegemaakt, maar wat de jongens mij in deze wedstrijd hebben aangedaan…', lachte Stevens na de overwinning, waarmee de laatste plaats in de Bundesliga is overgedaan aan Hamburger SV.

'Ik moet mijn ploeg complimenteren dat ze na de rode kaart en de 2-2 van Werder toch de moraal hebben getoond om deze wedstrijd te winnen. Dit is een grandioze prestatie', refereerde Stevens aan de reactie op de tweede gele kaart voor Martin Harnik in de 85ste minuut en de gelijkmaker van Jannik Vestergaard in de 86ste minuut.

Daniel Ginczek zorgde voor een onverwachte ontlading met de winnende treffer in de blessuretijd. 'We hebben in de slotfase ook geluk gehad. Dat hebben we afgedwongen en dat kan alleen als je het samen doet. Er was een wisselwerking tussen de ploeg en de fans. Dat heeft ons ook kracht gegeven.'

Stevens was ook kritisch. 'We hadden in de eerste en tweede helft de kansen beter moeten benutten en de marge moeten vergroten. Op deze manier brengen we onszelf in de problemen.'

Uit de problemen en degradatiezorgen is Stevens ook nog geenszins. Zijn ploeg is weliswaar hekkensluiter af, maar bezet nog altijd de zeventiende plek. SC Freiburg en Hannover 96 hebben drie punten meer, terwijl SC Paderborn maar een punt meer heeft. Uitzichtloos is de missie van Stevens dus zeker ook nog niet.