Stevens kijkt uit naar CL-weerzien met oude liefde Schalke

Huub Stevens is voor even terug in Gelsenkirchen. De trainer van PAOK Saloniki neemt het in de laatste voorronde op tegen Schalke 04, de club waar de Nederlander jaren actief is geweest.

Stevens kijkt uit naar CL-weerzien met oude liefde Schalke

De 59-jarige Stevens was tijdens twee periodes actief als oefenmeester bij Schalke 04: 1996-2002 en 2011-2012. Als trainer leidde hij de Duitse formatie tijdens 304 wedstrijden. 'Natuurlijk ben ik blij dat ik weer een boel vrienden zie', stelde Stevens. 'Er lopen hier veel mensen rond met wie ik jaren heb gewerkt.'

PAOK bereikte de duels met Schalke overigens via een omweg. De Grieken werden eerder terzijde geschoven door Metalist Kharkiv, maar omdat die ploeg werd gestraft naar aanleiding van matchfixing opende zich voor Stevens en zijn ploeg alsnog de weg naar de laatste play-offronde.

Stevens koestert nog altijd zijn relatie met Schalke 04, dat in 2012 afscheid van hem nam na teleurstellende resultaten. Nu probeert hij met PAOK te stunten en de groepsfase van de Champions League te halen. 'Ik zou het natuurlijk niet leuk vinden om Schalke uit te schakelen, maar ik ben een professional. Momenteel geef ik alles voor PAOK.'

De wedstrijd tussen Schalke 04 en PAOK Saloniki wordt woensdagavond om 20.45 uur afgetrapt in Gelsenkirchen. Stevens heeft in elk geval niets te vrezen van Klaas-Jan Huntelaar; de spits speelt niet mee tijdens het tweeluik wegens een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen