Stevens debuteert met gelijkspel, Dortmund onderuit

Huub Stevens heeft bij zijn debuut als trainer van VfB Stuttgart een punt gepakt bij Werder Bremen: 1-1. Borussia Dortmund verloor thuis van Borussia Mönchengladbach: 1-2. Ook Bas Dost en Jos Luhukay wonnen niet.

Huub Stevens keert als trainer van VfB Stuttgart terug in de Bundesliga, nadat hij in 2012 door Schalke 04 was ontslagen.

Werder Bremen - VfB Stuttgart 1-1
Huub Stevens heeft bij zijn debuut als hoofdtrainer van VfB Stuttgart een 1-0 zege uit handen gegeven bij Werder Bremen, dat in de slotfase 1-1 maakte. Hierdoor blijft Stuttgart op de vijftiende plaats staan. Het 1. FC Nürnberg van coach Gertjan Verbeek, dat veertiende is, heeft twee punten meer. Zondag neemt het team van Verbeek het op in een uitwedstrijd tegen nummer zestien Hamburger SV, dat een punt minder heeft dan Stuttgart.

Stuttgart was in Bremen de bovenliggende partij, maar had lange tijd moeite dat in de score uit te drukken. Vlak voor rust kreeg het elftal van trainer Stevens de ultieme kans om op voorsprong te komen, maar Martin Harnik schoot een strafschop via de paal naast het doel van Bremen. Diezelfde Harnik zag in de 54ste minuut zijn inzet van de lijn gehaald worden. Bij de daarop volgende corner was het in twee instanties wel raak voor Stevens, via Georg Niedermeier, die zijn honderdste competitiewedstrijd voor Stuttgart speelde.

In de slotfase trachtte Bremen met Eljero Elia, die in de 73ste minuut inviel, de gelijkmaker te forceren. Die opzet slaagde in de 79ste minuut dankzij een doeltreffende vrije trap van Aaron Hunt, waarmee Stuttgart onnodig de zege uit handen gaf.

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1-2
Nummer twee Borussia Dortmund heeft in eigen huis dure punten laten liggen tegen Borussia Mönchengladbach. De bezoekers legden in de eerste helft de basis voor de zege. Na kansen voor Pierre-Emerick Aubameyang, de Gabonese aanvaller raakte de lat, was het Raffael die aan de andere kant de bal in het doel kon lopen. Het goede voorbereidende werk was van Patrick Herrmann.

Nog voor rust werd het 0-2. Dit keer was het een schitterende aanval. Max Kruse (op de foto al springend) was het eindstation van de razendsnelle aanval en legde doelman Roman Weidenfeller en verdediger Lukasz Piszczek met een dubbele kapbeweging in de luren. Vervolgens kon hij doodeenvoudig binnentikken.

Max Kruse viert de tweede treffer van Borussia Mönchengladbach uitbundig.

Na rust was de grootste kans van Dortmund voor Robert Lewandowski, die Marc-André Ter Stegen redding zag brengen. Nadat Havard Nordtveit door twee gele kaarten moest inrukken, werd het nog spannend. De aansluitingstreffer kwam er via Milos Jojic. Na zijn van richting veranderde schot, hield het tiental van Gladbach desondanks stand. Een doelpunt van Marvin Duksch werd vlak voor tijd afgekeurd vanwege een overtreding van Lewandowski. Dortmund-trainer Jürgen Klopp ontving in de extra tijd nog een rode kaart.

Daardoor kan Bayern München, als het later vanavond wint, de voorsprong op de nummer twee vergroten tot liefst 23 punten. Bovendien heeft Schalke nog maar een puntje minder dan Dortmund en zou Bayer Leverkusen – dat tegen Bayern speelt – naast Schalke kunnen komen. Gladbach heeft ondanks de slechte resultaten van de laatste weken nog altijd de aansluiting met de subtop, al is er wel sprake van een gaatje met de topvier. Roel Brouwers viel in de 89ste minuut in. Voor Gladbach was het bovendien de eerste zege van 2014.

Eintracht Braunschweig – VfL Wolfsburg 1-1
Bas Dost heeft met VfL Wolfsburg verzuimd te winnen bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig. De Nederlandse spits werd in de 77ste minuut gewisseld en kon niet voorkomen dat zijn elftal twee punten verspeelde. Via Luiz Gustavo, die uithaalde na een chaotische situatie voor het doel van Braunschweig, kwam Wolfsburg in de 35ste minuut nog wel op voorsprong, maar de gelijkmaker van Karim Bellarabi vlak na rust kwam Wolfsburg niet meer te boven.

Hertha BSC – Hannover 96 0-3
Een teleurstelling voor Jos Luhukay. In Berlijn ging de Nederlandse trainer met zijn ploeg onderuit door treffers van Lars Stindl, Jan Schlaudraff en Szabolcs Huszti. De eerste twee goals vielen in het eerste kwartier na rust en twee keer was Leonardo Bittencourt de aangever. Ondanks de nederlaag is Luhukay met Hertha negende. Hannover is middenmoter.