Stevens blij met steunbetuiging: 'Maar heb liever punten'

Reacties

Huub Stevens wacht vrijdagavond met VfB Stuttgart de zware taak om in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen punten te pakken. De 61-jarige oefenmeester is blij met de steun die technisch directeur Robin Dutt na het 0-0 gelijkspel tegen Hertha BSC in hem uitsprak, maar weet als geen ander dat de resultaten bepalend zijn voor zijn toekomst.

Stevens blij met steunbetuiging: 'Maar heb liever punten'

Afgelopen vrijdag leken de dagen van Stevens in Stuttgart al geteld toen Die Schwaben thuis niet wonnen van Hertha, maar Dutt stelde zaterdag dat Stevens nog steeds de juiste man is degradatie af te wenden. 'Hij heeft de overtuiging en de ervaring die we nodig hebben', luidde de verklaring van de vijftigjarige beleidsbepaler (op de foto met Stevens).

Dutt was niet de enige die zijn vertrouwen uitsprak in Stevens. Ook vanuit de spelersgroep kreeg de Limburger positieve geluiden. 'Ik ben ook maar een mens, dus dat soort dingen hoor ik graag', zei Stevens donderdag tijdens zijn persconferentie. 'Maar ik ben ook een professional en weet hoe ik hiermee om moet gaan. Het gaat om de punten. Die zijn mij dierbaarder dan complimenten.'

Stuttgart kan een overwinning inderdaad goed gebruiken. Het gat met de veilige vijftiende plaats, momenteel in handen van Hamburger SV, bedraagt vijf punten. Van nummer zestien SC Paderborn, dat nu afstevent op een ontsnappingsroute via een play-off, zijn de mannen van Stevens drie punten verwijderd.

Fouten
De komende weken staan echter louter duels met clubs uit het linkerrijtje op het programma. Om te beginnen wacht vrijdag nummer vier Bayer Leverkusen, dat de laatste vier duels stuk voor stuk won zonder ook maar één tegentreffer te krijgen. 'Leverkusen begint al heel vroeg met druk zetten. We moeten in de opbouw van achteruit alert zijn, we mogen geen fouten maken', aldus Stevens.

Ook in de weken erna ligt teleurstelling dichter op de loer dan succes. Met Eintracht Frankfurt, VfL Wolfsburg, Werder Bremen en FC Augsburg ontmoet Stuttgart louter ploegen uit de (sub)top en de middenmoot. Een ontslag lijkt daarmee nog allerminst afgewend. 'Ik ken de automatismen van de voetbalwereld', stelt Stevens, die echter een goede relatie heeft met Dutt. 'We zijn dagelijks met elkaar in gesprek, de samenwerking is van mijn kant duidelijk en eerlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.