Sterspelers helpen Uruguay aan koppositie, Argentinië morst

Uruguay mag zich na acht wedstrijden de nieuwe koploper noemen in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep. Argentinië is gezakt door puntenverlies op bezoek bij hekkensluiter Venezuela.

Uruguay - Paraguay 4-0
Al na de eerste helft was duidelijk dat er voor de bezoekers niets te halen viel in Montevideo. De Uruguayaanse aanvalslinie was al snel volledig op stoom gekomen. Uit een voorzet van Luis Suárez had Edinson Cavani de thuisploeg al op voorsprong gezet en Uruguay was verder uitgelopen dankzij een kopgoal van Cristian Rodríguez en een door Suárez benutte strafschop.

In de tweede helft liep de schade alleen maar verder op. Paraguay had in de WK-kwalificatiereeks nog maar één keer verloren, maar de nederlaag bij Uruguay kwam ongetwijfeld hard aan. Cavani zorgde voor het slotakkoord. El Matador kopte van dichtbij raak op aangeven van zijn aanvalskompaan Suárez.

Venezuela - Argentinië 2-2
Uruguay heeft de koppositie ook te danken aan het puntenverlies van Argentinië, dat zonder Lionel Messi de eerste plaats uit handen gaf. De sterspeler haakte na het duel met Uruguay af met een liesblessure en zag dat zijn collega-internationals na 54 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken bij Venezuela door goals van Juanpi en Josef Martínez.

Argentinië toonde veerkracht. Venezuela had nog geen WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen en ook tegen de Argentijnen kwam dat er niet van. Uit de kluts tekende Lucas Pratto allereerst voor de aansluitingstreffer en in de 83ste minuut kwamen de bezoekers langszij. Uit een corner van Ángel Di María tikte Nicolas Otamendi de gelijkmaker binnen. Na de remise staat Argentinië derde, met een punt achterstand op zowel Uruguay als Brazilië.

Peru - Ecuador 2-1
Peru heeft voor de tweede keer een wedstrijd gewonnen in de kwalificatiereeks, met dank aan Feyenoord-middenvelder Renato Tapia. Hij knalde de bal een kwartier voor het laatste fluitsignaal in het dak van het doel na slecht wegwerken van doelman Alexander Domínguez. Christian Cueva had Peru eerder al op voorsprong gezet, terwijl Ecuador tot 1-1 was terugkomen dankzij een goal van Gabiel Achilier.