Sterke stijging internetgebruik in Eredivisie-stadions

Reacties

De fans in de Eredivisie en de Jupiler League zijn zeer te spreken over hun bezoek aan wedstrijden. Het KNVB-onderzoek wijst ook uit dat internet een grotere rol speelt.

Sterke stijging internetgebruik in Eredivisie-stadions

In de Eredivisie zijn dit seizoen de stadions met 87 procent zeer goed bezet, al is er sprake van een daling na twee jaar van stijging. In Europees perspectief wordt alleen in Engeland (96) en in Duitsland (92) een hogere bezettingsgraad genoteerd. Het Nederlandse cijfer is hoog in vergelijking met onder andere de Jupiler Pro League (74), de Ligue 1 (67) en de Primera División (68).

Deze conclusie uit het KNVB-onderzoek komt mede dankzij de grote tevredenheid die de fans hebben uitgesproken in het jaarlijkse Fan Onderzoek. Ruim negentig procent waardeert het stadionbezoek als (zeer) goed, waarbij de sfeer en de veiligheid ook hoog scoren. Heracles Almelo krijgt van de eigen fans de hoogste waardering.

Uit het onderzoek van de KNVB blijkt ook dat het internetgebruik in stadions sinds het seizoen 2012/13 is gegroeid van zestien procent tot meer dan de helft (54 procent). Die ontwikkeling is een belangrijke graadmeter voor de toekomst.

'Dat geeft ook aan dat innovaties, zoals een connected stadium, essentieel zijn', zegt Jacco Swart, directeur van de Eredivisie CV. 'Volgend jaar bestaat de Eredivisie zestig jaar, wij hopen de mooie scores uit dit onderzoek voort te zetten. Het onderzoek geeft ons daar veel input voor, in combinatie met alle ideeën die wijzelf hebben om een aantal stappen vooruit te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.