Sterk Celtic helpt Feyenoord aan koppositie in de poule

Reacties

Feyenoord is de nieuwe koploper in Groep E van de Champions League. Dat is het gevolg van puntenverlies van Atlético Madrid woensdagavond: een sterk Celtic hield de Madrilenen in eigen huis op 2-2.

Sterk Celtic helpt Feyenoord aan koppositie in de poule
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Al in de vierde minuut was er een euforie-uitbarsting op Celtic Park die tot ver in de omringende woonwijken van het stadion gehoord moest zijn. Een prima groen-witte aanval belandde bij Kyogo Furuhashi, de Japanse aanvaller haalde koeltjes de trekker over: 1-0. Op de golven van de vreugde grepen de Schotten de Spanjaarden nog een poosje bij de keel.

Uit het niets ging het mis, een wilde actie van Greg Taylor bezorgde de Spanjaarden een strafschop. Antoine Griezmann zette zich achter de bal. Joe Hart redde de inzet van de wereldkampioen van 2018, maar die had het geluk dat de rebound zo in zijn voeten viel. Nu kon Hart niks meer doen: de spelers van Los Rojiblancos mochten juichen. Dat deden ze overigens in replicashirts, geïnspireerd op een wedstrijd tegen Celtic uit 1974.

Of Celtic ermee zat? Niet echt. Amper drie minuten later was het zelfs 2-1, Luis Palma poeierde binnen via de binnenkant van de paal. Jan Oblak had even later wel een antwoord op een schot van Matt O'Riley, voordat Axel Witsel vlak voor rust 2-2 dacht te maken. Het bleef bij denken, want de goal van de Belg werd geannuleerd omdat hij ietsjes buitenspel had gestaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uitstel bleek geen afstel, die 2-2 kwam er alsnog. De ploeg van Diego Simeone maakte hem even na de pauze, en het was een buitengewoon mooi exemplaar ook. Álvaro Morata kreeg een voorzet vanaf rechts en kopte stijlvol, al vallend binnen. In de tweede helft kon het team van Brendan Rodgers geen vuist meer maken tegen de Spaanse vechtmachine, die op zijn beurt ook niet bepaald kans op kans stapelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase kregen de Schotten wat respijt: na de rode kaart voor Rodrigo De Paul konden ze in het slotkwartier eindelijk wat onder de Spaanse druk uit voetballen. Meer dan dat zat er niet in. Het punt zet voor de groen-witten weinig zoden aan de dijk, de Spanjaarden moeten de koppositie in de groep dus aan het team van Arne Slot laten. Feyenoord leidt na de zege op Lazio met zes punten, eentje meer dan Atlético en twee meer dan Lazio. Celtic staat met een enkel puntje onderaan.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.