Sterk Arsenal schakelt Tottenham uit in strijd om FA Cup

Arsenal heeft Tottenham Hotspur uit het FA Cup-toernooi geknikkerd. In eigen huis bleken The Gunners te sterk voor aartsrivaal The Spurs: 2-0.

Sterk Arsenal schakelt Tottenham uit in strijd om FA Cup

Arsenal nam in het duel al snel het heft in handen. In de 31ste minuut maakte de thuisclub, die een aantal vaste basiskrachten rust gaf, de verdiende openingstreffer. Serge Gnabry bediende met een subtiele steekbal Santi Cazorla (foto boven), die de bal overtuigend tegen de touwen schoot.

Een fout van Danny Rose zorgde ervoor dat Tottenham na rust in een lastig parket kwam. De linksback gaf na ruim een uur Tómas Rosicky op de middellijn de bal cadeau, waardoor de Tsjech door kon lopen naar het doel van The Spurs. Hij rondde de vrije doortocht af met een fraai wippertje over doelman Hugo Lloris. Daarna kon Tottenham geen aansluitingstreffer meer forceren.

Voor nieuwbakken Tottenham-manager Tim Sherwood zal de nederlaag een domper zijn. In vier competitiewedstrijden bleef hij ongeslagen (W3, G1), maar de FA Cup is al het tweede bekertoernooi waarin hij sneuvelt. Bij zijn debuut op de bank bleek West Ham United te sterk (2-1) in de strijd om de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen