Eriksen bezorgt Manchester United slechte start van 2014

Tottenham Hotspur heeft het kunststukje van vorig seizoen op Old Trafford herhaald. Christian Eriksen was de beul voor Manchester United (1-2).

Eriksen bezorgt Manchester United slechte start van 2014

Inzet van het duel op Old Trafford was de aansluiting met de top in de Premier League. Met dank aan Eriksen is het Tottenham Hotspur dat de blik omhoog mag richten, waar Manchester United voorlopig is afgehaakt met elf punten achterstand op koploper Arsenal.

De Deense aanvallende middenvelder speelde een cruciale rol in het succes van The Spurs. Na ruim een half uur was de oud-Ajacied uitgeweken naar de rechterflank. Zijn met gevoel gegeven voorzet was op maat voor Emmanuel Adebayor, die met een knappe kopbal de score opende.

In de 66ste minuut was Eriksen zelf het laatste station van een scherpe tegenaanval die beslissend bleek. De Deen was attenter dan zijn tegenstander Valencia om een voorzet van Aaron Lennon binnen te kopen. Daarmee deed hij wat zijn oud-ploeggenoot bij Ajax Jan Vertonghen vorig seizoen namens Tottenham deed op Old Trafford, bij de onverwachte 2-3 zege; scoren.

Manchester United, dat ook ongelukkig was met het optreden van scheidsrechter Howard Webb, deed dit keer direct wat terug met een fraaie treffer van Danny Welbeck. Maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van manager David Moyes niet.

Tottenham klom door het succes naar de zesde plaats. En met de benauwde zege slaagde Tim Sherwood ook voor zijn eerste grote test als manager van Tottenham Hotspur. De opvolger van de ontslagen André Villas-Boas heeft in zijn eerste vier duels tien punten verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen