Ster Amrabat straalt bij overtuigende zege Málaga

Málaga heeft op eigen veld ruim gewonnen van Rayo Vallecano: 4-0. Nordin Amrabat was de grote uitblinker. De aanvaller had in alle vier de treffers een aandeel.

Trainer Javi Gracia heeft dit seizoen het elftal van Málaga om Amrabat heen gebouwd. De voormalige PSV'er speelt als valse spits bij zijn Spaanse werkgever. Tegen Vallecano betaalde de 27-jarige aanvaller het vertrouwen terug door een hoofdrol te vertolken. Al in de zesde minuut stelde Amrabat ploeggenoot Samu in staat de score te openen en een kwartier later gaf hij de voorassist op de 2-0 van Sergi Darder.

Vlak voor rust leidde Amrabat met een hoogstandje de derde treffer van Málaga in. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en zette met een afgemeten pass Juanmi alleen voor de keeper. In de 49ste minuut vervolmaakte Amrabat zijn sterke optreden door een strafschop koeltjes binnen te schieten, waarmee hij de eindstand op 4-0 bepaalde. Dankzij de overtuigende overwinning klimt Málaga naar de zevende plaats op de ranglijst van de Primera División.