Stekelenburg: 'Nu vol aan de bak met Oranje Onder-17'

Reacties

Oranje Onder-17 neemt vanaf woensdag deel aan het Algarve-toernooi in Portugal. Op het vriendschappelijke oefentoernooi treft de selectie van bondscoach Maarten Stekelenburg de leeftijdsgenoten uit Engeland, Duitsland en Portugal.

Stekelenburg: 'Nu vol aan de bak met Oranje Onder-17'

'Dit is een mooie test in aanloop naar de EK-kwalificatie in maart. Als je kijkt naar de sterkte van de drie opponenten, verwacht ik dat we drie goede wedstrijden gaan spelen. De tegenstanders zijn vergelijkbaar met de landen die we treffen in de EK-kwalificatie', vertelt Stekelenburg over het sterk bezette oefentoernooi. De eerste tegenstander in de Algarve, woensdag om 16.00 uur, is Engeland. Vrijdag 28 februari is het tweede duel met de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Het toernooi wordt afgesloten met een ontmoeting met gastland Portugal op zondag 2 maart.

Voor het oefentoernooi heeft Stekelenburg 22 spelers opgeroepen. Ajax, Feyenoord en AZ zijn hofleverancier van de selectie, met elk vier spelers. Oranje Onder-17 hoopt zich in Portugal zo goed mogelijk voor te bereiden op de EK-kwalificatie, de zogenaamde Eliteronde. De Nederlandse talenten vergaarden die laatste kwalificatieronde door in kwalificatieronde één de Faeröer-eilanden (4-0), San Marino (12-0) en Georgië (1-0) te verslaan. 'We hebben toen wat zwakkere landen getroffen', is Stekelenburg eerlijk. 'Nu moeten we vol aan de bak.'

Topland
Oranje is voor de Eliteronde vanaf 20 maart ingedeeld in een groep met Oostenrijk, Zweden en Frankrijk. 'De Fransen hebben altijd een goede lichting. Frankrijk is gewoon een topland. Bij Zweden en Oostenrijk is het afwachten. Je weet nooit wat voor lichting zij nu hebben', oordeelt Stekelenburg over de loting.

Oranje Onder-17 moet in dit minitoernooi als eerste eindigen om een plaatsje te bemachtigen op het eindtoernooi in Malta. De zeven groepswinnaars vergezellen het gastland namelijk op het EK (9 tot 21 mei). 'Onze opdracht is duidelijk: we moeten ons zien te kwalificeren voor het EK. In het jeugdvoetbal is dat lastiger. Je hebt een kleinere kwalificatiegroep dan bij de senioren, dus we mogen geen fouten maken.' (Dennis Kas)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.