Steijn geniet met volle teugen, Touré-broedertwist

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Steijn geniet met volle teugen, Touré-broedertwist

•  Mooi! Maurice Steijn bedankt zijn spelers na afloop van de 4-3 zege van VVV-Venlo op NAC. Hij legt uit waarom hij trainer is geworden en waarom hij vanavond zo genoten heeft.

• De twee broers mogen dan centraal staan in een in Engeland uiterst populair dansje, de komende week laten Yaya en Kolo Touré elkaar even links liggen. Laatstgenoemde is verdediger bij Liverpool neemt het op Wembley op tegen Manchester City in de finale van het League Cup-toernooi. Drie dagen later volgt een competitiewedstrijd. 'We gaan niet bellen, sms'en of appen. We trekken ten strijde en willen winnen. Daarna praten we wel weer bij.' (Liverpool Echo)

'Rekik is een voorbeeld. Ondanks alle kritiek speelde hij donderdag prima.'
Michel, de trainer van Olympique Marseille, bespreekt tijdens een persconferentie de ontwikkeling die Karim Rekik doormaakt. De van PSV overgekomen verdediger kreeg dit seizoen bakken vol kritiek, maar speelde de laatste duels weer regelmatig. Volgens zijn trainer deed hij dat in het Europa League-duel met Bilbao (1-1) ook naar behoren, al was het niet genoeg voor de Fransen om door te gaan naar de achtste finale.

'Als hij niet zo'n grote naam had gehad, was hij misschien allang ontslagen.'
• In een groot interview met The Daily Express bespreekt Patrick Kluivert de verrichtingen van onze landgenoten. Niet alleen noemt hij Guus Hiddink ook voor de toekomst een goede optie als manager voor Chelsea en verwacht hij nog wel een en ander van United-aanvaller Memphis Depay, ook Louis van Gaal komt aan bod. Kluivert, die onder Van Gaal bij Ajax als speler doorbrak en recent nog assistent-bondscoach bij de huidige United-manager was, erkent dat een coach met een minder rijk cv wellicht allang was ontslagen. 'Moyes kreeg niet zo veel tijd…', aldus Kluivert, die nog wel vertrouwen heeft dat Van Gaal United helemaal op de rit krijgt.

'Nu is het zaak dat Memphis dit vaker gaat laten zien.'
• United-middenvelder Michael Carrick vertelt op de clubwebsite dat hij Memphis Depay tegen Midtjylland (5-1, één goal van de Nederlander) geweldig vond spelen. 'We wisten dat hij dit kon, maar nu moet hij constanter gaan worden.'

• Excelsior-aanvaller Brandley Kuwas durft te dromen. Hij ontwikkelt zich goed in de Eredivisie, hetgeen leidde tot contact met Patrick Kluivert. De bondscoach van Curaçao kreeg nul op rekest. 'Ik hoop ooit voor het Nederlands elftal te spelen', aldus de van Volendam overgekomen vleugelaanvaller. (NOS)

• Voormalig Liverpool-aanvaller El-Hadji Diouf laat geen mogelijkheid onbetuigd om ploeggenoten uit zijn tijd bij The Reds  (2002-2005) volledig af te kraken. Clubicoon Jamie Carragher had daar even genoeg van.

• De gekte bij Leicester City neemt steeds groter vormen aan. Leicester-fan Ashley Marriot gaat zijn dochter, die komende zomer geboren gaat worden, als tweede naam 'Vardy' meegeven, naar de successpits van dit seizoen. Hij zou dat alleen doen als hij 5000 handtekening zou verzamelen. Het verhaal ging viral en de benodigde krabbels waren zo binnen. Wat een goaltjesdief dus niet teweeg kan brengen…

'John zal nog completer zijn geworden. Ik denk zeker dat hij de kwaliteiten heeft voor Ajax.'
• Anderlecht-bestuurder Herman Van Holsbeeck weet het zeker. AZ-coach John van den Brom is goed genoeg om trainer van Ajax te zijn. Zondag gaat de voormalige coach van Anderlecht met AZ op bezoek in De Arena. (AD)

•  Over Ajax-AZ gesproken. FOX-analyticus Jan van Halst ziet in de nummer 10 van de Alkmaarders precies wat de Amsterdammers missen: een diepgaande middenvelder. 'Henriksen heeft precies wat Ajax mist: diepgang vanuit het middenveld. Klaassen heeft dat wel, maar die heeft minder de drang die Henriksen wel laat zien.'

• Op 42-jarige leeftijd heeft Robert Pires een punt achter zijn loopbaan gezet. Wat sportieve prestaties betreft had hij dat al gedaan, want zijn laatste wedstrijden werkte hij af in de Indiase competitie bij FC Goa. Wat beklijft: zijn geweldige tijd bij Arsenal: 'Het was een voorrecht om met spelers als Bergkamp en Henry te spelen', vertelde de ex-middenvelder van Metz, Marseille, Arsenal, Villarreal, Aston Villa en FC Goa aan FIFA.com. In 1998 beleefde Pires zijn hoogtepunt toen hij wereldkampioen werd met Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.