Stegeman mikt ook zonder Zomer op stunt tegen Feyenoord

Reacties

Heracles Almelo-trainer John Stegeman weet dat hij het kwaliteitsverschil met Feyenoord moet compenseren om minimaal een punt over te houden aan de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers. Ramon Zomer is er zondag niet bij als de huidige koploper van de Eredivisie op bezoek komt.

Stegeman mikt ook zonder Zomer op stunt tegen Feyenoord

De centrumverdediger viel in de uitwedstrijd tegen Europa League-tegenstander Arouca uit en staat nog zeker enkele weken aan de kant met een knieblessure. 'Hoe het er nu voorstaat? Op dit moment heb ik nog te veel last van mijn knie om te kunnen voetballen. Ik mag alleen maar fietsen en krachttraining doen', aldus de routinier op de clubsite.

De kwetsuur van de ervaren verdediger is voor de Heraclieden een aderlating, maar dat neemt niet weg dat de afwezigheid van Zomer kan worden opgevangen. 'Het niveau binnen onze selectie zit dicht bij elkaar. Er zijn spelers  die aan de deur rammelen, dat houdt iedereen scherp', legt Stegeman uit. De trainer verwelkomde deze week de van Ajax overgekomen Lerin Duarte bij zijn selectie. Voor de middenvelder is een traject uitgestippeld om hem wedstrijdfit te krijgen. Peter van Ooijen is er na een ribblessure ook nog niet bij tegen Feyenoord.

Stegeman is onder de indruk van Feyenoord, dat in de eerste twee speelronden overtuigde met zeges op FC Groningen en FC Twente. 'Ze hebben er een aantal specifieke spelers bijgehaald waardoor ze nóg beter zijn geworden. Wij moeten stunten om van een topclub te winnen. We zijn niet zo goed als Feyenoord, maar moeten dat op een andere manier compenseren. Ik verwacht een Feyenoord dat druk naar voren zet. Het is een uitgebalanceerde ploeg die veel scoort en weinig weggeeft. Wij moeten ons in de wedstrijd knokken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.